Νέα σχέδια οικονομικής στήριξης αναμένουν οι επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι τα αυστηρότερα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η Κυβέρνηση, «εάν δεν συνοδεύονται με τα απαραίτητα Σχέδια, θα οδηγήσουν οριστικά στην αναστολή των εργασιών τους». 

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, υποστήριξε μάλιστα ότι «πέραν από εκείνα του Απριλίου, τα υπόλοιπα μέτρα δεν στήριξαν τις κυπριακές επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων τελούν σε αναστολή εργασιών» και πρόσθεσε πως «συζητείται ευρύτερα στους επιχειρηματικούς κύκλους ότι θα χάσουμε κάποιες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν». Είναι αντιληπτό, είπε, «πως τα οικονομικά του κράτους βρίσκονται σε οριακό σημείο, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα κράτη του κόσμου εξαιτίας της πανδημίας». Ωστόσο, υπενθύμισε, «τον Δεκέμβριο ο υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει κάποιες απόψεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγιναν οι όποιες ανακοινώσεις». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άκουσε τους επιδημιολόγους ο ΠτΔ – Πέμπτη οι αποφάσεις

Από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του CIM, Γιάγκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι «τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά ούτε στην υγεία ούτε στην οικονομία» και τόνισε πως «θα πρέπει η πανδημία να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τα τέλη Μαΐου για να μη χαθεί άλλη μια τουριστική χρονιά». Πρέπει τουλάχιστον, είπε, «να είναι μια υποφερτή χρονιά» και προχώρησε στην εκτίμηση ότι «κάποιες επιχειρήσεις και κάποια νοικοκυριά δεν θα αντέξουν τα βάρη που δημιουργεί η τρέχουσα κρίση». Υπενθύμισε, ταυτόχρονα ότι «στις 22-23 Ιανουαρίου η Κύπρος θα αξιολογηθεί από τους οίκους αξιολόγησης».