To Top
18:44 Πέμπτη
5 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Εφτά φόνοι εκ προμελέτης οι κατηγορίες του Μεταξά
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Εφτά φόνοι εκ προμελέτης οι κατηγορίες του Μεταξά
  21 Ιουνίου 2019, 5:33 πμ  

Δεν το ρισκάρει η Νομική Υπηρεσία να χαλάσει ό,τι χτίστηκε τόσο διάστημα σε σχέση με τις κατά συρροή δολοφονίες γυναικών και παιδιών και έτσι στο κατηγορητήριο που θα κατατεθεί σήμερα στο δικαστήριο, δεν θα συγκαταλέγεται και η υπόθεση βιασμού γυναίκας. Οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας για την υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα μας εδώ και δύο μήνες έχουν ολοκληρωθεί και σήμερα το πρωί η πρώτη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου στα χρονικά της Δημοκρατίας, καταχωρείται στο δικαστήριο. Χθες, Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία συμφώνησαν ώστε ο φάκελος της υπόθεσης καταχωρηθεί στο Πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και ο 35χρονος ύποπτος παραπεμφθεί σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο κατηγορητήριο το οποίο θα είναι το πιο «βαρύ» από πλευράς κατηγοριών, θα περιλαμβάνει κατηγορίες για εφτά φόνους εκ προμελέτης, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση «Ορέστη»: Τα πιθανά σενάρια για τη δίκη

Οι κατηγορίες αναμένεται ότι θα προσαφθούν κατά χρονολογική σειρά διάπραξης των δολοφονιών. Ήδη ετοιμάστηκαν αντίγραφα του κατηγορητηρίου με τις 700 τόσες μαρτυρίες τα οποία θα δοθούν στο δικαστήριο και στον ίδιο τον 35χρονο, ο οποίος αφού ακούσει τις εναντίον του κατηγορίες, δεν θα κληθεί ν’ απαντήσει αν παραδέχεται ή όχι, αλλά μόνο αν έχει καταλάβει τη διαδικασία. Στη συνέχεια και αφού κατατεθεί συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα, αυτός θα παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο χωρίς την ανάγκη διενέργειας προανάκρισης. Στη συνέχεια θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές πλέον, αντί σε αστυνομικό κρατητήριο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κατηγορητήριο δεν θα περιλαμβάνεται η υπόθεση του βιασμού 19χρονης, της απαγωγής και της επεξεργασίας προσωπικών της δεδομένων, δεδομένης της στάσης του 35χρονου, ο οποίος επιμένει να αρνείται πως βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα, αναφέροντας ότι συνευρέθηκαν με τη θέλησή της. Η Νομική Υπηρεσία έκρινε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της υπόθεσης των δολοφονιών να μην περιληφθεί και αυτή η κατηγορία, αφού θα χρειαζόταν να γίνει ακρόαση, γεγονός που θα περιέπλεκε τα πράγματα και ίσως να επηρεαζόταν η κύρια υπόθεση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταχωρείται η υπόθεση του 35χρονου στο δικαστήριο

Στο μεταξύ, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε τη χορηγία άμεσων προσωπικών επιδομάτων στους κοντινότερους συγγενείς των δολοφονηθεισών γυναικών στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, θα δοθεί οικονομική βοήθεια ύψους €10.000 με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θύματος. Θα πρέπει ο κοντινότερος συγγενής να υποβάλει γραπτή αίτηση στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, αποδεικνύοντας τη συγγένεια με τα θύματα. Διευκρινίζεται ότι το Ίδρυμα έχει καθορίσει ως σειρά προτεραιότητας κοντινότερου συγγενή την εξής: σύζυγος, πατέρας, μητέρα, γηραιότερο ενήλικο τέκνο, γηραιότερος αδελφός ή αδελφή.  

Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι παρακολουθεί συγκλονισμένος, όπως και όλος ο κόσμος, τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των στυγερών εγκλημάτων και προσθέτει ότι γνωρίζει καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά αισθάνεται την ανάγκη να προσφέρει αυτή τη βοήθεια, ώστε οι σύζυγοι, γονείς, παιδιά που έμειναν πίσω στη ζωή να μπορούν να καλύψουν κάποια έξοδα και ανάγκες που πιθανόν να έχουν αυτή τη δύσκολη στιγμή.

  Μιχάλης Χατζηβασίλης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...