Κλητήρας του Γραφείου Ευημερίας με έδρα στις Καμάρες Λάρνακας συνελήφθη και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση, σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους, κατάχρησης εξουσίας, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διαπράχθηκαν από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι τις 10/06/2019 στη Λάρνακα. Μαζί του συνελήφθη κι ένας 42χρονος αλλοδαπός ο οποίος φέρεται επίσης αναμεμιγμένος στην υπόθεση.
 
Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο ύποπτος φέρεται να ταξίδευε από το γραφείο του στις Καμάρες στο άλλο παράρτημα του Γραφείου Ευημερίας στη Λάρνακα που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, την ημέρα που έφταναν από τη Λευκωσία οι φάκελοι με τα κουπόνια, βάσει των οποίων οι αλλοδαποί δικαιούχοι μπορούν να ψωνίζουν τρόφιμα από υπεραγορές. Ο ύποπτος έκλεβε αριθμό κουπονιών από αυτούς τους φακέλους. Μια φορά μάλιστα, έγινε αντιληπτός από άλλο υπάλληλο του Γραφείου Ευημερίας και του υπέδειξε με νόημα «να παίξει πελλόν».  
 
 
Τα κλεμμένα κουπόνια κατέληγαν σε 42χρονο Ινδό, ο οποίος μέσα από τις έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται ότι τα εξαργύρωνε συστηματικά από συγκεκριμένη υπεραγορά στη Λάρνακα. Με την Αστυνομία να διερευνά πλέον το κίνητρο που κρύβεται πίσω από την ενέργεια του 54χρονου λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας. Ο οποίος, μάλιστα, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, φέρεται να κατασκεύαζε εικονικά συμβόλαια ενοικίασης υποστατικών από αλλοδαπούς, ώστε να καρπώνεται ο ίδιος το ενοίκιο που κατέβαλλε το κράτος. Μάλιστα, εν αγνοία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ο οποίος έπαιρνε μόνο το ενοίκιο που δικαιούταν, με βάση την ενοικίαση του σε ένα άτομο.
 
Συγκεκριμένα, όπως κατάθεσε στην Αστυνομία λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, στις αρχές του 2019 ο 54χρονος της παρουσίασε οκτώ ξεχωριστά συμβόλαια ενοικίασης για διαμέρισμα στη Λάρνακα, ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριου από τη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα να της εγερθούν υποψίες όσον αφορά τη χωρητικότητα του διαμερίσματος. 
 
Η λειτουργός είπε επίσης ότι σε δεύτερη περίπτωση ο 54χρονος της παρουσίασε κι άλλο συμβόλαιο ενοικίασης για το ίδιο διαμέρισμα με δύο αλλοδαπούς ενοικιαστές, λέγοντας της πως το διαμέρισμα χωρίστηκε σε μικρά στούντιο ώστε οι αλλοδαποί να παίρνουν περισσότερο επίδομα από αυτό που θα έπαιρναν εάν συγκατοικούσαν με μόνο ένα άλλο άτομο. 
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και επιβεβαίωσε στη συνέχεια στην Αστυνομία η λειτουργός, στα πλείστα συμβόλαια ενοικίασης –βάσει των οποίων το κράτος παραχωρούσε το ενοίκιο στους δήθεν δικαιούχους–  ο 54χρονος αναγράφεται ως μάρτυρας.
 
Διευκρινίζεται ότι πρόκειται περί κλητήρα και όχι κοινωνικού λειτουργού. Η διευκρίνιση γίνεται γιατί στο δικαστήριο δεν είχε γίνει αναφορά στην ιδιότητα του κλητήρα παρά μόνο σε υπάλληλο των γραφείου ευημερίας στη Λάρνακα.