Δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι τα επόμενα χρόνια η δημόσια ραδιοτηλέοραση του τόπου θα αποκτήσει κατάλληλες και λειτουργικές κτηριακές εγκαταστάσεις. Το νέο κτήριο του ΡΙΚ θα ανεγερθεί στον περιβάλλοντα χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα €25 εκατ. Η χρηματοδότηση θα γίνει, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2010, με διάθεση τμήματος του ΡΙΚ στην Αγλαντζιά έναντι νέων κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και χρήση των €9 εκατ. από τα περιθωριακά ωφελήματα. Επίσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί επιχορήγηση από ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και πλέον για την υλοποίησή τους είναι θέμα διαδικασιών. 

Εξάλλου, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ συνέχισε τις επαφές και τις συναντήσεις του με τα πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για τις σημαντικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί και άλλες δράσεις του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για το 2021 στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΙΚ: Νέο οργανόγραμμα, νέο κτίριο και αλλαγές στο ΡΙΚ2

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, μέσω τηλεδιάσκεψης και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Φράγκος, το μέλος Μαρία Χριστοφίδου και ο Αν. Γεν. Διευθυντής Γρηγόρης Μαλιώτης ενημέρωσαν για τη συμφωνία που έγινε και αφορά τη σύσταση νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ το οποίο θα περιλαμβάνει 264 θέσεις και την κατάργηση των υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός είναι 100 περίπου άτομα λιγότερα από όσοι εργάζονται σήμερα στο ΡΙΚ. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν και για τη συμφωνία που συνομολογήθηκε και αφορά τα περιθωριακά ωφελήματα. Με τη συμφωνία επιλύθηκε ένα πρόβλημα 30 χρόνων, που δημιουργήθηκε με συλλογική σύμβαση του 1989 και δεν υλοποιήθηκε ποτέ όπως προβλεπόταν. Αποκαταστάθηκαν οι δικαιούχοι, υπάλληλοι και συνταξιούχοι, ενώ πλέον αποκαθίσταται η αναλογική μεταχείριση των συνεργατών αορίστου χρόνου οι οποίοι πλέον θα έχουν ίδια ωφελήματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους.  

Κατά τις συναντήσεις με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς έγινε αναφορά και στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή με τα στελέχη του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης να τονίζουν ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Ετοιμάζεται έκθεση συμμόρφωσης στις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και στόχος είναι να ακολουθούνται πιστά οι συστάσεις. Όπως τονίζεται υπάρχει συμμόρφωση με τις υποδείξεις κατά 80%. «Είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί γνωρίζουμε ότι έχουμε να διαχειριστούμε χρήματα του φορολογούμενου πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ σημειώνοντας ότι εκεί και όπου εντοπίζονται λάθη και παραλείψεις λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα.