Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολίτων της Λεμεσού μετά και τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Σε δηλώσεις τους στον «Φ», οι Λεμεσιανοί πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την υπάρχουσα κατάσταση τονίζοντας όμως πως διαπιστώνουν και οι ίδιοι μια χαλαρότητα στη μη τήρηση των μέτρων, κυρίως από τους νέους. Μερίδα πολίτων τοποθετήθηκε στον «Φ» σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς όπως δήλωσε και χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, το επίκεντρο της πανδημίας αυτή τη στιγμή είναι η Λεμεσός και μετά ακολουθεί η Λευκωσία. 

Κάποιοι εξέφρασαν και την άποψη πως ίσως θα ήταν καλύτερα να επιβληθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, έτσι ώστε να περιοριστεί η όλη κατάσταση με τα θετικά στον ιό άτομα. Από την άλλη υπάρχουν και πολίτες που είναι αρκετά ψύχραιμοι καθώς όπως δηλώνουν, όλο αυτό ενδεχομένως να γίνεται για να φοβηθεί ο κόσμος. «Βέβαια μας ανησυχούν τα κρούσματα αλλά από την άλλη δεν μπορείς να κλειστείς σπίτι. Μάθαμε να παίρνουμε τα μέτρα μας εμείς οι μεγάλοι. Θεωρώ όμως ότι οι νεαροί είναι λίγο πιο χαλαροί, απερίσκεπτοι. Επειδή δεν αρρωσταίνουν θεωρούν πως δεν χρειάζεται να προσέχουν. Δεν σας κρύβω πως θα ήθελα να μας επιβάλουν ένα νέο lockdown αφού μόνο έτσι καταλάβουμε στην Κύπρο. Όσο πιο αυστηρά τόσο το καλύτερο», σημείωσε η κ. Λουκία Στυλιανού. «Προσέχω όσο μπορώ αλλά με αυτή την κατάσταση και τα κρούσματα που είδαμε τη Δευτέρα τα πράγματα είναι δύσκολα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τάκης Στυλιανού λέγοντας πως «προσέχουμε να μην νοσήσουμε τόσο εμείς όσο και μέλη της οικογένειας μας. Ανησυχούμε να μην έρθουν νέα αυστηρότερα μέτρα και να μας κλείσουν σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 51 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Πάντως αυτό που καταγράφεται, είναι πως οι ενήλικες αλλά και οι πιο μεγάλες ηλικίες, ανησυχούν κυρίως για τους νέους καθώς όπως μας αναφέρουν, διαπιστώνουν και οι ίδιοι πως δεν συμμορφώνονται. Όπως ανέφερε η κ. Έλλη Νικοδήμου, αισθάνεται έντονη ανησυχία. «Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει, αλλά η δική μου άποψη είναι πως αν τα λάμβαναν όλοι, θα είμασταν σε πιο καλή κατάσταση». Σε ερώτησή μας για τα νέα μέτρα που αποφασιστήκαν, απάντησε πως «καλύτερα να γίνουν και πιο αυστηρά, έτσι ώστε να συμμορφωθούμε, αλλιώς θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις. Τα βλέπουμε και εμείς οι ίδιοι, ο κόσμος δεν συμμορφώνεται και δεν προσέχει, ούτε στις δουλειές του ούτε πουθενά», επεσήμανε.

Η κ. Σταυρούλα Λαμάρη δήλωσε πως η κατάσταση την ανησυχεί πάρα πολύ. «Δεν σας κρύβω ότι όταν άκουσα στις ειδήσεις τα 83 κρούσματα τη Τρίτη, με έπιασε έντονη ανησυχία. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα σε σημείο που αισθάνομαι ανασφάλεια και φόβο. Θα σας πω ότι η μόνη μου έξοδος είναι ένα καφεδάκι με τις φίλες μου ωστόσο όμως και εκεί κρατάμε αποστάσεις και τηρούμε όλα τα μέτρα». Σχολιάζοντας τα κρούσματα που καταγράφονται στη Λεμεσό, είπε πως άποψή της είναι πως υπάρχει μεγάλη ανευθυνότητα εκ μέρους των νέων, οι οποίοι θέλουν να διασκεδάζουν αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι βάζουν σε κίνδυνο τις οικογένειές τους.

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως αρκετός κόσμος έχει χαλαρώσει και πρέπει να συγκρατηθούν και να καταλάβουν πως ο κορωνοϊός δεν έφυγε από τη ζωή μας. Όσο περισσότερα κρούσματα βλέπουμε τόσο πιο λίγη ελευθερία θα έχουμε για να κυκλοφορούμε. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει όπως έκανε στην αρχή. Το πιο σημαντικό είναι αν κάποιος έχει νοσήσει να προσέξει να μην θέσει σε κίνδυνο και τους άλλους γύρω του. Να δείξει λίγο σεβασμό» σημειώνει η Ρούλα Ιωάννου. 

Από την άλλη, υπάρχουν ακόμη πολίτες που έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος. Μια από αυτές, η κ. Θεοδοσία Συμεού η οποία είπε πως δεν πιστεύει στον κορωνοϊό. «Τώρα τι κάνουν οι υπόλοιποι δεν ξέρω. Λαμβάνω τα μέτρα μου, αλλά θα σας πω ότι δεν φοβάμαι». Επίσης, η κ. Μαρία Χαραλάμπους δήλωσε πως ενδεχομένως όλο αυτό να γίνεται για να φοβηθεί ο κόσμος, ενώ σε ότι αφορά τα μέτρα εξέφρασε την άποψη ότι αυτά που λήφθηκαν μέχρι στιγμής είναι αρκετά.