Ενα τρομερό βιντεάκι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αφορμή η εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μια από τις μακροβιότερες, αν όχι η μακροβιότερη επικεφαλής κράτους στον κόσμο. Και αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι είναι η επικεφαλής κράτους που έχει συναντήσει τους περισσότερους Αμερικανούς προέδρους. Γιατί οι Αμερικανοί πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ… εκεί, παραμένει στον θρόνο της. «God save the queen», άλλωστε…

Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και έκτοτε βασιλεύει, ενώ από τον Λευκό Οίκο έχουν περάσει 13 διαφορετικοί πρόεδροι! Και τους έχει συναντήσει όλους, με εξαίρεση τον Λίντον Τζόνσον. Εχει συναντηθεί, δηλαδή, με προέδρους από τον Τρούμαν ως τον Τραμπ και είναι σίγουρο ότι μόλις οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού το επιτρέψουν, θα συναντήσει και τον Τζο Μπάιντεν. Και πιθανότατα δεν θα σταματήσει εκεί. Διανύει το 94ο έτος της ηλικίας της και μοιάζει αγέρωχη.

Κατά σειρά, οι Αμερικανοί πρόεδροι με τους οποίους έχει συναντηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ:

Χάρι Τρούμαν

Ντουάιτ Αϊζενχάουερ

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (ακολούθησε ο Λίντον Τζόνσον στην προεδρία, ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος με τον οποίο δεν συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ)

Ρίτσαρντ Νίξον

Τζέραλντ Φορντ

Τζίμι Κάρτερ

Ρόναλντ Ρίγκαν

Τζορζ Μπους ο πρεσβύτερος

Μπιλ Κλίντον

Τζορτζ Μπους ο νεότερος

Μπαράκ Ομπάμα

Ντόναλντ Τραμπ

Πηγή: iefimerida.gr