Η νέα γενιά του BMW Σειράς 4 Coupé βρίσκεται ήδη στην Κύπρο πιο σπορ και πιο ξεχωριστό από ποτέ, υποδηλώνοντας τη διαχρονική δέσμευση του γερμανικού εργοστασίου στην απόλυτη οδηγική εμπειρία. Πρόκειται για μια δέσμευση που ενσαρκώνει μια παράδοση σχεδόν 90 χρόνων της μάρκας στα μοντέλα coupé. Αυτός είναι ο στόχος του νέου BMW 4 Coupe που επαναπροσδιορίζει την ουσία της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή μεσαία κατηγορία.

Οι τονισμένες γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εξωτερικής σχεδίασης του νέου μοντέλου που τώρα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 mm στα 4.768 mm, το πλάτος κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Η εμφάνιση του νέου BMW Σειράς 4 Coupé αποπνέει δυναμισμό με τις έντονες γραμμές την εντυπωσιακή μάσκα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των δίθυρων μοντέλων της BMW και της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας. Τα full-LED φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος και φτάνουν μέχρι τους τονισμένους θόλους των τροχών ενώ πίσω ξεχωρίζει ο φουσκωμένος προφυλακτήρας με τις απολήξεις της εξάτμισης και το διαχύτη.

Τα ποιοτικά υλικά και το άψογο φινίρισμα διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον στο εσωτερικό του μοντέλου που διατηρεί την ταυτότητα του γερμανικού εργοστασίου. Με ένα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, το νέο BMW 4 Coupé διαθέτει, μεταξύ άλλων σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι σαν στάνταρ. Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα, ο πίνακας οργάνων και το Control Display συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων ενώ τα πίσω καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και εξατομικευμένο χαρακτήρα μπορούν να μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση δύο επιβάτες.

Η τεχνολογική φαρέτρα του νέου BMW 4 Coupé περιλαμβάνει πολύ περισσότερες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Μερικά από αυτά είναι το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα και Speed Limit Info που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει νέες λειτουργίες όπως Steering & Lane Control Assistant με Active Navigation, που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας. Μαζί και η νέα γενιά του BMW Head-Up Display.

Το στάνταρ Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με Control Display 8,8” και Touch Controller, ένα πίνακα οργάνων black panel με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi. Ο οδηγός και οι επιβάτες του νέου BMW Σειράς 4 Coupé θα επωφεληθούν από λειτουργίες πιο φιλικές προς το χρήστη και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το BMW Operating System 7.0 στο νέο BMW Σειράς 4 Coupé.

Τα BMW Live Cockpit Plus και BMW Live Cockpit Professional προσφέρουν επίσης αναβαθμισμένη ενσωμάτωση smartphone. Μαζί με το Apple CarPlay, το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει τώρα και το Android Auto.

Τέσσερις συνολικά κινητήρες θα έχει στη διάθεση του ο υποψήφιος αγοραστής. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρα 374 ίππων ενώ στη συνέχεια συναντούμε δύο τετρακύλινδρους, επίσης βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 184 ίππους στο BMW 420i Coupé και 258 ίππους στο BMW 430i Coupé. Παράλληλα, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 190 ίππων κινεί το BMW 420d Coupé και το BMW 420d xDrive Coupé.

Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις, με επιλογή χειριστηρίων στο τιμόνι (shift paddles) και νέα λειτουργία Sprint. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις του BMW Σειράς 4 Coupé εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic σαν στάνταρ.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy