Με το μεγαλύτερο δίκτυο πωλήσεων και χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 5500 ακίνητα, η Altamira Real Estate αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη της κυπριακής αγοράς

Με αφετηρία το 2018 όταν και πρωτοσυστήθηκε στην εγχώρια αγορά, η Altamira Real Estate κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των ακινήτων, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα μία νέα εποχή για τον χώρο.

Ο μεγάλος αριθμός ακινήτων και οι ανταγωνιστικές ευκαιρίες που παρέχει σε ολόκληρη την Κύπρο, σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό της και την εισαγωγή τεχνογνωσίας διεθνούς εμβέλειας, συνέβαλαν στο να εδραιωθεί ως η κορυφαία επιλογή για κάθε επενδυτή.

Καταγράφοντας πέραν των 2.500 πωλήσεων από την έναρξη της δραστηριότητάς της και με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 5500 ακίνητα, η Altamira Real Estate, διατηρεί σήμερα σαφές προβάδισμα στον τομέα πώλησης και διαχείρισης ακινήτων, διαθέτοντας παράλληλα, και το μεγαλύτερο δίκτυο πωλήσεων, συνεργατών, μεσιτών και αντιπροσώπων στη χώρα. Την ίδια ώρα, αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς του τόπου με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται να χαρακτηρίζονται από απόλυτη διαφάνεια.

Πληθώρα ακινήτων σε κάθε γωνιά της Κύπρου

Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της αποτελείται από μία ευρεία γκάμα οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γραφειακούς χώρους, έργα ανάπτυξης, βιομηχανικά ακίνητα, καθώς και ένα διευρυμένο φάσμα τεμαχίων γης για ανάπτυξη σε αστικές περιοχές, στην ύπαιθρο και τα προάστια.

Τη  σύνθεση του ελκυστικού χαρτοφυλακίου της Εταιρείας συμπληρώνουν επίσης οι εξαιρετικά ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει και που αφορούν εισοδηματικά ακίνητα. Ιδανικά για ιδιώτες, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και  θεσμικούς επενδυτές, τα ακίνητα εξασφαλίζουν στους εν δυνάμει ιδιοκτήτες υψηλές αποδόσεις και άμεσα εισοδήματα από την πρώτη κιόλας μέρα της αγοράς τους.

 

Εξειδικευμένες υπηρεσίες από το Α μέχρι το Ω

Με πρωταρχικό της στόχο τη δημιουργία αξίας για τους πελάτες της, η Altamira Real Estate λειτουργεί ως “One Stop Shop”, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων, βασισμένο πάντοτε στο παγκοσμίου κλάσης επιχειρησιακό μοντέλο που εφαρμόζει. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία πραγματοποιεί ενεργή διαχείριση των ακινήτων σε όλο τον κύκλο της ζωής τους. Aπό τον εντοπισμό του ακινήτου στη βάση των αναγκών του ενδιαφερόμενου αγοραστή, τον σχεδιασμό, τη διενέργεια μελετών, την κοστολόγηση του έργου, μέχρι και τη διαχείριση της κατασκευής και την ολοκλήρωση.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον τομέα Διαχείρισης Ακινήτων η Εταιρεία παρέχει υπηρεσίες Rental Management, Property Management, Real Estate Project Development και Portfolio Management.

Σήμερα, διαχειρίζεται περί των 3000 οικιστικών και εμπορικών κτηριακών μονάδων και πέραν 700 ενοικιαστηρίων συμβολαίων. Αριθμοί που την καθιστούν τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών Διαχείρισης Ακινήτων στη χώρα.

Στον τομέα Πωλήσεων Ακινήτων, η Altamira Real Estate διαθέτει εξειδικευμένες ομάδες προώθησης και πώλησης με εγκεκριμένους εκτιμητές και σύμβουλους στους διάφορους τύπους ακινήτων, μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι ενισχύονται από μία εσωτερική ομάδα μάρκετινγκ για προώθηση των ακινήτων που βρίσκονται προς πώληση.

Ως ο κορυφαίος διαχειριστής γης στην Κύπρο, η Altamira Real Estate αναλαμβάνει επίσης, την πλήρη διαχείριση έργων ανάπτυξης γης (αδειοδότηση και οικοπεδοποίηση), καθώς και την ανάπτυξη κτηρίων για τους πελάτες που έχουν επενδύσει σε γη και ημιτελή έργα ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της.

Το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας προσελκύει, άλλωστε, ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ιδιωτών, εταιρειών και επιχειρηματιών ανάπτυξης γης που αναζητούν ανταγωνιστικές ευκαιρίες για να προχωρήσουν σε διαχωρισμό οικοπέδων ή ανάπτυξη γης, λόγω του μεγάλου φάσματος τεμαχίων γης που προσφέρει.

Συνώνυμο της επιτυχίας, η ισχυρότερη ομάδα Real Estate παγκυπρίως

Πέραν του πλούσιου χαρτοφυλακίου της, η Altamira Real Estate πέτυχε να συγκροτήσει και τη μεγαλύτερη ομάδα στελεχών στον τομέα ακινήτων, ανά το παγκύπριο. Συγκεκριμένα, η ομάδα Real Estate της Εταιρείας, αποτελείται σήμερα από περισσότερα από 85 εξειδικευμένα μέλη. Το ισχυρό αυτό δίκτυο  αναπτύσσεται και ενισχύεται συνεχώς, ενώ βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια και καθοδήγηση στους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Η Εταιρεία έχει στο δυναμικό της συνεργάτες και αντιπροσώπους σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ το προσωπικό της αποτελείται από μία διευρυμένη ομάδα επαγγελματιών με εκτενή πείρα στον κλάδο της διαχείρισης πωλήσεων και εκτιμήσεων και άρτια καταρτισμένη έτσι ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας εξατομικευμένες λύσεις σε κάθε επενδυτή ξεχωριστά.

Αντιλαμβανόμενη πλήρως τη σημαντικότητα ενός επαγγελματία σύμβουλου, η Altamira Real Estate διαθέτει επίσης και εσωτερική ομάδα εγκεκριμένων εκτιμητών και συμβούλων, η οποία στελεχώνεται από μέλη του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) και του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ). Σε συνεργασία με το δίκτυο των εξωτερικών συνεργατών της Εταιρείας, η εσωτερική ομάδα προχωρά στη διασφάλιση της σωστής τιμολόγησης των διαφόρων τύπων ακινήτων, αλλά και στην άμεση αξιολόγηση των προσφορών που υποβάλλονται.

Παράλληλα, εξειδικευμένες συμβουλές και άμεση εξυπηρέτηση λαμβάνει και όποιος αποταθεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρείας, που απαρτίζεται από άτομα που είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή έτσι ώστε να εντοπίσει το τεμάχιο γης ή το ακίνητο που εμπίπτει στις προδιαγραφές του. Υπάρχει μάλιστα και η δυνατότητα για διευθέτηση άμεσης ξενάγησης στο ακίνητο που επιθυμεί ο επενδυτής, συνοδεία μελών των επαρχιακών ομάδων πωλήσεων. Η επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο στο 8000 8200, γίνεται χωρίς καμία χρέωση.

 

Συνεχής τεχνολογική ανάπτυξη

Η άριστης ποιότητας εξυπηρέτηση που παρέχει η Altamira Real Estate δεν θα μπορούσε να λείπει από το διαδικτυακό κομμάτι, με τις συνεχώς αναβαθμιζόμενες ψηφιακές υποδομές της να θέτουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.  

Μέσα από την ηλεκτρονική της πλατφόρμα www.altamirarealestate.com.cy, η αναζήτηση ακινήτων γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή για τους δυνητικούς αγοραστές καθώς αποκτούν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, στοιχεία, χάρτες και προδιαγραφές που αφορούν το ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών. Επίσης, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών της, η Altamira Real Estate  επιστράτευσε επιπλέον τεχνολογικά εργαλεία, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να περιηγηθεί ψηφιακά σε επιλεγμένα ακίνητα, μέσα από το εξειδικευμένο λογισμικό 3D Virtual Tours.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα, που είναι εξοπλισμένη με τα τελευταία μέσα τεχνολογίας, είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της δυνατότητας για αποτελεσματικότερη διαχείριση μεγαλύτερων και πολλαπλών χαρτοφυλακίων, αλλά και την παροχή υποστήριξης πολλαπλών πελατών (multi-client).

 

 

Μέλος του διεθνούς Ομίλου doValue

Από το 2019 η Εταιρεία αποτελεί μέλος του ιταλικού Ομίλου doValue, του με­γαλύτερου διαχειριστή ακινήτων στην Ευρώπη. Η παρουσία του Ομίλου εκτείνεται σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας πέραν των €140 δισ. και περισσότερα από 300 χιλιάδες ακίνητα στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιό του.

Παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε το ξέσπασμα της πανδημίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας τα ακίνητα εξακολουθούν να αποτελούν μία εκ των ασφαλέστερων επενδυτικών επιλογών. Σύμφωνα με στελέχη της Altamira Real Estate,  η αγορά ακινήτων παρουσιάζει αυξημένη κινητικότητα με τα οικιστικά ακίνητα και κυρίως τα οικόπεδα να παρουσιάζουν μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση αυτή την περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο να δώσει ακόμη περαιτέρω ώθηση στην εγχώρια αγορά, η Εταιρεία επέλεξε να προωθήσει έναν μεγάλο αριθμό οικοπέδων στις καλύτερες τιμές που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εταιρεία, παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις της κατά 62% για την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020, συγκριτικά και με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στελέχη, η πλειοψηφία των πωλήσεων αφορούσε τεμάχια γης, τα οποία όπως όλα δείχνουν συνεχίζουν να αποτελούν το επενδυτικό καταφύγιο των Κυπρίων αγοραστών.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτιστος στόχος της Altamira Real Estate για τα επόμενα χρόνια, είναι να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της παρουσία στον κλάδο των ακινήτων της χώρας, μεγαλώνοντας τόσο το χαρτοφυλάκιο και το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά πιο σημαντικά ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στο ευρύ κοινό που εξυπηρετεί.