Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από τις εξελίξεις που αφορούν στην διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. 

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται ανοδικά κατά 1,8%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,82% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης καταγράφει κέρδη κατά 1,49%. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 1,73% και ο δείκτης του Μιλάνου σημειώνει άνοδο 1,95%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,84% με τον κάδο των αυτοκινήτων να καταγράφει κέρδη 1,9% και τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. 

Η θετική εικόνα στην Ευρώπη έρχεται μετά από τα θετικά πρόσημα που κατέγραψαν νωρίτερα οι ασιατικές αγορές με το Χονγκ Κονγκ να σημειώνει άλμα 2%. 

Οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το γεγονός πως η Κίνας επέβαλε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Ted Cruz, Marco Rubio, Tom Cotton, Josh Hawley και Pat Toomey. Οι συγκεκριμένοι γερουσιαστές υπήρξαν έντονοι επικριτές του νέου νόμου ασφαλείας που επέβαλε η Κίνα στο Χονγκ Κονγκ. Η κίνηση του Πεκίνου ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι θα επέβαλε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για το ρόλο της στην επίβλεψη και “εφαρμογή των πολιτικών καταστολής της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών του Πεκίνου”.

Πηγή: Capital.gr