Παράταση μέχρι τις 27 Αυγούστου παίρνει η παράνομη τουρκική NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis, στο Αιγαίο σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Open TV Ζήσης Μούσιος.

Η Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η ανακοίνωση της παράτασης της NAVTEX έγινε από την υπηρεσία που εκδίδει τις ναυτικές οδηγίες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε ότι ήταν αναμενόμενη καθώς έτσι όπως κινείται το ερευνητικό σκάφος έδειχνε ότι δεν κάνει καμία διαδικασία για να αποχωρήσει από την περιοχή.

Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται η εικόνα που είχαν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή. Η παράταση της NAVTEX σημαίνει ότι το ερευνητικό θα συνεχίσει να κάνει τις έρευνες συνοδευόμενο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ στον ίδιο χώρο θα είναι και το πολεμικό ναυτικό. Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ώρα που γίνονται προσπάθειες από την Αθήνα, την Άγκυρα και τις ξένες δυνάμεις για να βρεθεί παράθυρο διαλόγου. 

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι τορπιλίζεται ο διάλογος καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι όσο παραμένει το Oruc Reis στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση.

Πηγή: philenews/ethnos.gr