Ανησυχία για τις δυσκολίες διευθέτησης της στέγασης των μαθητών σε μόνιμες τάξεις διδασκαλίας ούτως ώστε να πληρείται η βασική πρόνοια του πρωτοκόλλου για σταθερές και μόνιμες θέσεις των μαθητών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου Πάφου. Στο εν λόγω εκπαιδευτήριο φοιτούν φέτος 600 μαθητές οι οποίοι πρέπει να κατανεμηθούν σε 25 τμήματα και ένα τμήμα μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. 

Οι οργανωμένοι γονείς με υπόμνημα που απέστειλαν στους βουλευτές και τον Δήμαρχο Πάφου, προειδοποιούν ότι οι διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίες είναι μόνο 16 συν δύο λυόμενες, οι οποίες λόγω διαστάσεων δεν μπορούν να στεγάσουν τα τμήματα που είναι όλα πέραν των 22 μαθητών, όπως τονίζουν.

«Με βάση το πρωτόκολλο για υποχρεωτική στέγαση όλων των τμημάτων σε μόνιμους χώρους, θα πρέπει να γίνει χρήση των ειδικών αιθουσών καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας», τονίζουν οι οργανωμένοι γονείς. « Συνέπεια αυτού είναι η μη σωστή διδασκαλία των συγκεκριμένων μαθημάτων.  Με τη συνεχή χρήση των ειδικών αυτών αιθουσών οι οποίες με δυσκολία ανταποκρίνονται στις σωστές ρυθμίσεις με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, παραμένει θέμα στέγασης άλλων πέντε τμημάτων. 

Επιπρόσθετη δυσκολία, είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης που φοιτούν στο σχολείο μας και για τους οποίους πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για εξατομικευμένη διδασκαλία ή διδασκαλία σε μικρές ομάδες». 

Η λύση που προκρίνει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου για άμεση επίλυση του μόνιμου αυτού προβλήματος τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, είναι η μετακίνηση της Σχολικής Εφορείας, που σήμερα στεγάζεται στο συγκεκριμένο γυμνάσιο, σε άλλο χώρο.  Με την κίνηση αυτή, τονίζεται στο υπόμνημα, θα υπάρξουν διαθέσιμες άλλες τέσσερις αίθουσες.