Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Γεροσκήπου « Γιαννάκη Ταλιώτη» και με τον επιτρεπόμενο αριθμό παρόντων λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, εκδήλωση προς τιμή του 17χρονου ήρωα της Γεροσκήπου, Γιαννάκη Ταλιώτη.

Στην εκδήλωση έγινε παράδοση του ψηφιακού δίσκου με το τραγούδι αφιέρωμα στον ήρωα, από το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου 2001, που ήταν ο συντονιστής της παραγωγής του εν λόγω  έργου, στον διευθυντή του Λυκείου, Αλέκο Θεμιστοκλέους. Το τραγούδι είναι σε στίχους του συμπολίτη μας Νίκου Παπακλεοβούλου, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, κι ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκάλυψη δράσης και ζωής  των ηρώων συμπατριωτών μας που πολέμησαν στους αγώνες εναντίον των εκάστοτε κατακτητών της πατρίδας μας.

Την μουσική επένδυση και ερμηνεία είχε ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απόφοιτος του Λυκείου «Γιαννάκη Ταλιώτη», Βασίλης Ευθυμίου, που με την συγκλονιστική ερμηνεία του φόρτισε συγκινησιακά το κοινό.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε μήνυμα του στιχουργού, που λόγω των επικρατουσών συνθηκών δεν κατέστη εφικτή η παρουσία του, και έγιναν χαιρετισμοί από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Θεμιστοκλέους, από τον αφυπηρετήσαντα διευθυντή, κ. Χρυσοστόμου, από τον αδελφό του ήρωα, Νίκο Ταλιώτη, καθώς και από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου 2001, Νεόφυτο Παύλου και Μιχάλη Χριστοδούλου αντίστοιχα.

Ακολούθησε βίντεο με οπτικό υλικό αναφορικά με τον ήρωα και ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι.

Τον συντονισμό της παραγωγής του ψηφιακού δίσκου ανέλαβε το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου, με χορηγίες πολλών δημοτών. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος του σχολείου, Χριστιάνα Πετράκη.