Συγκλονίζει η θέση του διευθυντή Τροχαίας ότι η 18χρονη εγκυμονούσα και μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών που σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο δυστύχημα, θα ζούσε σήμερα αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας. 

Η νέα τραγωδία που σημειώθηκε στο δρόμο Κυβίδων-Καντού αποδίδεται στον ανθρώπινο παράγοντα, αφού ο δρόμος δεν έκρυβε παγίδες, ενώ οδηγός και συνοδηγός που επέστρεφαν από τη Μαλλιά στη Λεμεσό, δεν έφεραν τις ζώνες ασφάλειάς τους. Ο ανώτερος αστυνόμος Γιάννης Γεωργίου διευθυντής της Τροχαίας, δήλωσε στον «Φ» ότι η 18χρονη Κατερίνα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό, που θα γινόταν στα 18 της για τρίτη φορά μητέρα, ενδεχομένως να ζούσε αν απλά έδενε τη ζώνη της. Αυτή όμως εκτινάχτηκε από το όχημα, όπως και ο 21χρονος συμβίος της και προς κακήν της τύχη κτύπησε στο κεφάλι την ώρα που έπεφτε σε αυλή παρακείμενου σπιτιού. Ο 21χρονος βρέθηκε και αυτός εκτός οχήματος, γλύτωσε όμως επειδή κτύπησε σε άλλα μέρη του σώματός του και όχι στην κεφαλή. Αργά χθες το απόγευμα η Τροχαία προχώρησε στη σύλληψη του 21χρονου για την πρόκληση του θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα τη 18χρονη συμβία του. 

Ο κ. Γεωργίου αναφερόμενος στις συνθήκες του φοβερού δυστυχήματος είπε ότι ο 21χρονος που είχε φορτωμένο στο όχημά του τσιμέντα, αφού προσπέρασε προπορευόμενο όχημα, μπήκε στο κανονικό ρεύμα, όμως το αυτοκίνητό του βγήκε για λίγο εκτός δρόμου. Στην προσπάθειά του να το επαναφέρει αυτό αναποδογυρίστηκε με αποτέλεσμα ν’ αρχίσουν οι τούμπες για να βρεθεί πρώτα σε χωράφι και να σταματήσει έξω από περιτοίχισμα οικίας. Η 18χρονη που βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο 21χρονος σύντροφός της τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο 21χρονος οδηγούσε με αυξημένη ταχύτητα, γι’ αυτό και το όχημά του σύρθηκε μέτρα μακριά, χωρίς να ανακοπεί η πορεία του. Η 18χρονη ήταν μητέρα δυο βρεφών, 17 και πέντε μηνών και είναι ευτύχημα που τα ανήλικα δεν ήταν μαζί τους.

Σε δηλώσεις στη σκηνή του ατυχήματος, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε πως το θανατηφόρο σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν «νεαρός 21χρονος, ενώ είχε ως συνοδηγό τη 18χρονη συμβία του και κατευθυνόταν νότια στον κύριο δρόμο Κυβίδων – Καντού, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα ν’ ανατραπεί διαδοχικά σε παρακείμενο χωράφι και να κτυπήσει σε περιτοίχισμα». Από τον οδηγό λήφθηκε δείγμα αίματος για τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού υπογράμμισε ότι, για ακόμα μια φορά ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν αυξημένη ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ φαίνεται να μην έγινε χρήση της ζώνης ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η 18χρονη ήταν το 30ο θύμα φέτος στην άσφαλτο ενώ την ίδια περίοδο πέρσι χάθηκαν 33 ζωές σε τροχαία.