Σε συναγερμό τέθηκε ξανά ο Λευκός Οίκος καθώς, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η εκπρόσωπος Τύπου, Κέιλι ΜακΕνάνι.

Η ΜακΕνάνι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό λίγες μέρες μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετική στην Covid-19, το πρωί της Δευτέρας. Όπως λέει, δεν εμφανίζει συμπτώματα και δεν γνώριζε για το κρούσμα της συμβούλου του Τραμπ, Χόουπ Χικς, πριν από την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης.

Μάλιστα, η Κέιλι ΜακΕνάνι ανακοίνωσε πως θα τεθεί σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου αποτελεί, μέχρι στιγμής, το 11ο άτομο κοντά στον πρόεδρο Τραμπ που πρόσφατα έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Η ανάρτησή της:

Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει χαρακτηριστικά όσους έχουν διαγνωστεί από Covid-19 τις τελευταίες ημέρες από το περιβάλλον του Ντόναλτ Τραμπ.

  • Ντόναλντ Τραμπ: Πρόεδρος. Η ανακοίνωση της ασθένειάς του έγινε το πρωί της Παρασκευής ενώ λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Ουόλτερ Ριντ».
  • Μελάνια Τραμπ: Πρώτη κυρία. Η ανακοίνωση της ασθένειάς της έγινε μαζί με εκείνη του προέδρου. Παραμένει στον Λευκό Οίκο με «ήπια συμπτώματα».
  • Χόουπ Χικς: Σύμβουλος του προέδρου. Συνεργάζεται στενά μαζί του και διαγνώστηκε θετική μία ημέρα πριν τον πρόεδρο.
  • Νίκολας Λούνα: Βοηθός του προέδρου και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τραμπ.
  • Μάικ Λι: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Είναι ωστόσο αβέβαιο αν θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.
  • Θομ Τίλις: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Είναι ωστόσο αβέβαιο αν θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.
  • Ρον Τζόνσον: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής. Ο γερουσιαστής από το Ουισκόνσιν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αφού εκτέθηκε από στενή επαφή του, ανακοίνωσε εκπρόσωπό του.
  • Κέλιαν Κόνγουεϊ: Πρώην σύμβουλος του προέδρου. Βοήθησε τον πρόεδρο κατά την προετοιμασία του για το πρώτο debade και είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στο Ρόουζ Γκάρντεν για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπάρετ για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
  • Μπιλ Τσέπιεν: Υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Ο Τσέπιεν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό λίγες ώρες μετά το προεδρικό ζεύγος.
  • Ρόνα Μακντάνιελ: Πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής. Βρίσκεται σε καραντίνα από το προηγούμενο Σάββατο, αφότου ένα μέλος της οικογένειάς της είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό.
  • Κρις Κρίστι: Πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι. Βοήθησε τον Αμερικανό πρόεδρο ενόψει της πρώτης τηλεμαχίας και παρευρέθηκε στην εκδήλωση της 26ς Σεπτεμβρίου. Μετά τη διάγνωσή του εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

 

 

 

Πηγή: philenews / in.gr