Είναι τουλάχιστον ατυχές και προσβλητικό για τους δημότες της πρωτεύουσας το γεγονός ότι, ο Δήμος Λευκωσίας επιμένει πως τα Δημοτικά Τέλη Ακίνητης Ιδιοκτησίας, έπρεπε να τακτοποιηθούν μέχρι χθες 29 Μαΐου 2020. Και μάλιστα σε περίοδο που σύσσωμη η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, καταβάλλει προσπάθειες για προσωρινή έστω ανακούφιση των πολιτών. Παρεμπιπτόντως πολλοί Δήμοι απαιτούν την καταβολή του σχετικού Τέλους περί το τέλος του χρόνου, ενώ ο Δήμος Λευκωσίας δεν δίνει παράταση. Μήπως θέλει με τον τρόπο αυτό να επιβάλει αύξηση 10% στο σχετικό τέλος και δεν μας το λέει στα ίσα;
Κώστας Μ., Λευκωσία

Η επιστολή του αναγνώστη μας έφτασε στη στήλη πριν από μια περίπου βδομάδα και βεβαίως, πριν τις 29 Μαΐου 2020 (χθες), ημερομηνία κατά την οποία έληγε η προθεσμία που έθεσε ο Δήμος Λευκωσίας για εξόφληση του σχετικού τέλους.
Αμέσως διαβιβάσαμε την επιστολή στον Δήμο Λευκωσίας, όμως μέχρι και χθες, δεν λάβαμε απάντηση, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας που προέκυψε με την αναστολή εργασιών στην οποία προχώρησαν και αρκετοί λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας, λόγω κορωνοϊού.
Με την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης του σχετικού τέλους χθες, επικοινωνήσαμε εκ νέου με τον Δήμο Λευκωσίας και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε εάν δόθηκε παράταση για εξόφληση του τέλους ή αρχίζει από σήμερα η επιβολή 10% επιπλέον επιβάρυνσης σε όσους δεν το έχουν εξοφλήσει έγκαιρα.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε να δώσει παράταση δύο περίπου μηνών στην πληρωμή του Δημοτικού Τέλους Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Η σχετική παράταση, λήγει στις 31 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε ο Δήμος Λευκωσίας, μετά τις 31 Ιουλίου 2020 θα επιβληθεί 10% επιβάρυνση σε όλους τους λογαριασμούς που δεν θα έχουν εξοφληθεί.
 Πληρωμές μπορούν πλέον να γίνονται μόνο στο Δημοτικό Ταμείο: στην οδό Παλιάς Ηλεκτρικής 13, Δευτέρα – Παρασκευή 8.00π.μ. – 2.30μ.μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosiamunicipality.org.cy(link is external) (e-λευκωσία).
Μέχρι και χθες, πληρωμές μπορούσαν να γίνουν και με διάφορους άλλους τρόπους, όμως πλέον, πληρωμές γίνονται μόνο στο Δημοτικό Ταμείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας. Όσοι επιλέξουν να πάνε στο Δημοτικό Ταμείο για πληρωμή, ίσως και να ταλαιπωρηθούν, διότι αυτό βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία και η εκεί η στάθμευση, έστω και για λίγο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης, που εάν δεν είναι κατειλημμένοι, καλό είναι να τους χρησιμοποιούν οι αναγνώστες μας, διαφορετικά θα υποχρεωθούν να σταθμεύσουν παράνομα, να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία και πιθανότατα να τιμωρηθούν με εξώδικο πρόστιμο και έτσι, το τέλος να τους κοστίσει €85 επιπλέον.