Μας λυπεί και μας εκπλήσσει το πώς το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στην κατασκευή κτιστής νησίδας σε τμήμα της λεωφόρου Αθαλάσσας, χωρίς να αναμένει την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εγώ προσωπικά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε μονομερώς στην πιο πάνω ενέργεια, την ώρα που είχαμε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Μαΐου, με το συγκεκριμένο θέμα ψηλά στην ατζέντα για λήψη τελικής απόφασης. 
Το θέμα απασχόλησε και στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε όντως καθυστέρηση στη λήψη τελικής απόφασης. Όχι όμως χωρίς λόγο, καθότι πρόκειται για περίπλοκο θέμα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους δημότες, τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τις χιλιάδες χρηστών της συγκεκριμένης πολυσύχναστης οδικής αρτηρίας. Η εν λόγω ενέργεια του Τμήματος Δημοσίων Έργων μας έφερε προ τετελεσμένων˙να πρέπει να απολογούμαστε ή να δικαιολογούμε μία απόφαση στην οποία δεν συμμετείχαμε, διότι δεν είχαμε καν ενημερωθεί. 
Ακόμα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων προέβη στην κατασκευή του έργου χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους μελλοντικούς σχεδιασμούς για τη λεωφόρο Αθαλάσσας. Ο Δήμος σχεδιάζει την κατασκευή μεγάλου χώρου στάθμευσης στο τεμάχιο απέναντι από το Κέντρο Χειροτεχνίας, το οποίο περιήλθε στον Δήμο Στροβόλου πρόσφατα έναντι οφειλών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στον Δήμο, για μη καταβολή φόρου θεάματος για αγώνες στο ΓΣΠ, ως εξωδικαστική ρύθμιση του ζητήματος.  
Πώς γίνεται ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει τόσους ανθρώπους να μην τύχει έγκρισης από τους εκλελεγμένους εκπροσώπους τους; Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια απαξιώνει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα θεσμό που η ίδια η Κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει για να λαμβάνονται οι αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Η ενέργεια αυτή του Τμήματος Δημοσίων Έργων να παραβλέψει την άποψη της αρμόδιας τοπικής Αρχής ίσως δημιουργήσει και ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Γι’ αυτό και με επιστολή μας καλέσαμε την Ένωση Δήμων να εξετάσει προσεκτικά το θέμα. 
Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η ευημερία των δημοτών μας. Δεν αμφισβητούμε ότι το ίδιο επιθυμεί και το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Ωστόσο, θα έπρεπε τουλάχιστον να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να σεβαστεί την άποψή του, ακόμα κι αν είναι διαφορετική. Γι’ αυτό και καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, να επιληφθεί του θέματος άμεσα. 
 
*Δημάρχος Στροβόλου