Κυνηγητό με κρούσματα κορωνοϊού, επαφές κρουσμάτων αλλά και επαναπατρισθέντες οι οποίοι υποχρεωτικά και βάσει Διατάγματος πρέπει να βρίσκονται σε απομόνωση, παίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες η Μονάδα υποχρεώθηκε να αποταθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, προκειμένου να εντοπίσει άτομα τα οποία έπρεπε να ήταν σε αυτοπεριορισμό και να εξεταστούν αλλά δεν ανταποκρίνονταν στις κλήσεις που τους έκαναν οι αρμόδιοι λειτουργοί για να τους ενημερώσουν σχετικά. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας την οποία είχαν ενημερώσει ότι ήταν πολύ στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κι έπρεπε βάσει κανονισμών να βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι της. Όμως όταν την αναζήτησαν για να υποβληθεί σε δειγματοληψία, δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν και όταν τους απάντησε στο τηλέφωνο τούς ενημέρωσε ότι βρισκόταν στην παραλία. 
 
Δεύτερο παράδειγμα αφορά επίσης γυναίκα πολύ στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία είχε υποβληθεί σε δειγματοληψία με ένδειξη αρνητική αλλά σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Η ίδια όμως επέλεξε να μεταβεί κανονικά στην εργασία της, αναφέροντας μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί ότι το θετικό αποτέλεσμα του στενού συγγενικού της προσώπου ήταν λανθασμένο. Ο εργοδότης της ωστόσο προχώρησε στη δική του έρευνα μέσω του υπουργείου Υγείας και αφού διαπίστωσε ότι η ίδια είχε δώσει ψευδείς πληροφορίες, την υποχρέωσε να επιστρέψει στο σπίτι της και να αυτοπεριοριστεί. 
 
Το φως της δημοσιότητας είδε χθες και η περίπτωση επαναπατρισθέντα ο οποίος το είχε «σκάσει» από το ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο είχε μεταφερθεί. Στην περίπτωση αυτή, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό του. 
Τέλος, υπήρξε και περίπτωση επαναπατρισθέντα ο οποίος είχε μεν αρνητικό αποτέλεσμα αλλά επιβαλλόταν να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό, κάτι το οποίο δεν έκανε. Αναζητήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ στενή επαφή ατόμου το οποίο καταδείχθηκε θετικό στον κορωνοϊό και βρίσκονταν στην ίδια πτήση επαναπατρισμού. Όταν εντοπίστηκε βρισκόταν σε ταχυγαφείο μαζί με παρέα. 
 
Το φαινόμενο της μη συμμόρφωσης στις πρόνοιες του σχετικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», ολοένα και οξύνεται. Για το λόγο αυτό, όπως πληροφορούμαστε, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να ζητήσει και επίσημα τη συνδρομή της Αστυνομίας αφού η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ατόμων που είτε είναι θετικά στον κορωνοϊό είτε αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.