Μια δεύτερη ευκαιρία φοίτησης παρέχει σε ενήλικες κατοίκους της επαρχίας, η νεοϊδρυθείσα Δημόσια Εσπερινή́ Τεχνική́ Σχολή́ Πάφου.
 
Μετά από την πρώτη επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας της με τον κλάδο των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών στην ειδικότητα Μαγειρική́ – Τραπεζοκομία, ο στόχος της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι η δημιουργία και άλλων κλάδων και ειδικοτήτων, όπως Μηχανική Αυτοκινήτων,  Υδραυλικές Εγκαταστάσεις, Συντηρητές Ξενοδοχείων, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Δίκτυα και Επικοινωνίες,  Δομικά Έργα και Κατασκευές, Ξυλουργική-Επιπλοποιία, Κομμωτική ή οποιοσδήποτε άλλος κλάδος της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ζητηθεί́ με ικανοποιητικό́ αριθμό́ ενδιαφερομένων.
Η φοίτηση είναι δωρεάν και οδηγεί σε απόκτηση Απολυτηρίου, το οποίο είναι ισότιμο και ισάξιο των πρωινών Τεχνικών Σχολών και τους δίνεται το δικαίωμα να παρακαθήσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και να διεκδικήσουν θέση σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις θέσεις που παραχωρούνται στους αποφοίτους των Τεχνικών Σχολών.
Απόφοιτοι Λυκείου ή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης απαλλάσσονται από́ τα μαθήματα γενικής παιδείας και έρχονται μόνο δύο απογεύματα τη βδομάδα.
Οι εγγραφές ξεκινούν από́ την 1η Σεπτέμβρη και δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτοχοι απολυτήριου Γυμνάσιου με καλή́ γνώση της Ελληνικής Γλώσσας.