Για μπάζα κατέληξε το γνωστό «φιλέτο του Κατάρ» το οποίο, επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε εκτιμηθεί στα €143 εκατ. για σκοπούς αξιοποίησης από το Κατάρ και τώρα άρχισε η διαμόρφωση του σε προσωρινό χώρο στάθμευσης του Τμήματος Μετανάστευσης, το οποίο νοίκιασε κτήριο πλησίον του (πρώην) ξενοδοχείου Χίλτον. Οι πληροφορίες για δημιουργία χώρου στάθμευσης προκάλεσαν ανησυχίες ότι ο χώρος εμβαδού περίπου 24.000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετηθεί ανάπτυξη (τύπου MALL) που ανεγείρεται ήδη απέναντι.
 
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο διαχειρίζεται το φιλέτο, Κύπρος Κυπριανού, ανέφερε στον «Φ» πως ο χώρος στάθμευσης (περίπου 250 χώρων) θα δημιουργηθεί σε μικρό τρήμα του οικοπέδου και ακριβώς λόγω της προσωρινότητας δεν θα τοποθετηθεί άσφαλτος αλλά κράσιερα (σπαστό υλικό με χαλίκια που συνήθως τοποθετείται ως υπόστρωμα δρόμου).
 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως όντως αρχικά υπήρχε πρόθεση να στηθεί στον χώρο και σιδηροκατασκευή η οποία θα χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος, αλλά στην πορεία η ιδέα εγκατελήφθη.
 
Σχολιάζοντας τις ανησυχίες ότι η προσωρινότητα θα διαιωνιστεί, παρατήρησε πως αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να αξιοποιήσει γενικά κρατική γη, τότε θα εξεταστεί και η περίπτωση διάθεσης και του συγκεκριμένου ακινήτου, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν εξετάζεται.
 
Πάντως, η σημερινή εικόνα του άλλοτε «χρυσού» φιλέτου είναι απογοητευτική, αφού σε μέρος του τοποθετήθηκαν εδώ και καιρό τα μπάζα από την ανάπλαση της λεωφόρου Καλλιπόλεως. Κάποια δέντρα τα οποία βρίσκονταν στο χώρο κόπηκαν ή κουρεύτηκαν για να μην εμποδίζουν.
 
 
Σχετικά πρόσφατα προκλήθηκαν αντιδράσεις, όταν το οικόπεδο του Κατάρ εκτιμήθηκε από το Κτηματολόγιο στα €5 εκατ. Ύστερα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν και φόβους ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να ξεπουληθεί το φιλέτο, έγινε επανεκτίμηση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε την αξία του περίπου στα €59 εκατ.
 
Υπενθυμίζεται, πως οι Καταρινοί προσέφεραν €50 εκατ. κάτι το οποίο η τότε αντιπολίτευση θεώρησε ξεπούλημα και έτσι η επένδυση ματαιώθηκε.