Το ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του κλήσεις, τα μηνύματα και οι μετακινήσεις του για τρία χρόνια ισχυρίζεται ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη και πρώην συνεργάτης του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης.
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μακάριος Δρουσιώτης, ενημερώνει τους φίλους του και παρακαλεί να προωθήσουν ότι είναι «θύμα μιας πρωτοφανούς παραβίασης» της ιδιωτικής του ζωής.

Σημειώνοντας ότι, παράλληλα με το κινητό του, «χακαρίστηκε ο υπολογιστής» του, ο Μακάριος Δρουσιώτης καταγγέλλει ότι «οι δράστες απέκτησαν πλήρη έλεγχο στη λειτουργία του και παρακολουθούν» την ηλεκτρονική του αλληλογραφία και τη συγγραφική του δραστηριότητα. «Όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η επέμβαση έγινε από την Κύπρο», προσθέτει.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, είναι σε θέση να τεκμηριώσει πλήρως τις καταγγελίες και ετοιμάζει λεπτομερή έκθεση που θα υποβάλει εντός των ημερών στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Παράλληλα, για το θέμα, απέστειλε δύο επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποκαλύπτει ότι «τώρα συντρέχουν σοβαροί λόγοι που επιβάλλουν τη δημοσιοποίηση».

Ο Μακάριος Δρουσιώτης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, με επικέντρωση στο Κυπριακό. Είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Πολίτης» και αθηναϊκών εφημερίδων. Υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη και συνεργάτης του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη.

 
Πηγή: Philenews