H κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ουγγαρίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Péter Szijjártó, στη Λευκωσία αύριο Παρασκευή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, φθάνει την Παρασκευή το πρωί στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

Οι δυο Υπουργοί θα έχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και για ζητήματα που δεσπόζουν αυτή την περίοδο στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων ανάμεσα σε άλλα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του Ταμείου Ανάκαμψης, του Μεταναστευτικού, και του Brexit.

Θα συζητηθούν επίσης, περιφερειακά θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και η Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Στο τέλος των συνομιλιών οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ