Η RCB Bank και η Mastercard παρουσιάζουν τις συναλλαγές Cash@POS, την τελευταία εξέλιξη στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν ανάληψη μετρητών από το RCB POS τερματικό, χρησιμοποιώντας τις χρεωστικές τους κάρτες κατά τη διάρκεια μιας αγοράς στο κατάστημα.

 

Καθώς η χρήση μετρητών μειώνεται σταδιακά από την αγορά, η RCB Bank σε συνεργασία με την Mastercard προσφέρουν την εναλλακτική λύση στις ATM. Ο έμπορος επωφελείται εξίσου από την υπηρεσία Cash@POS, αφού μειώνεται το κόστος διαχείρισης μετρητών στην ταμεία.

 

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα  να κάνουν ανάληψη μετρητών μέχρι και €100 χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, ενώ οι έμποροι μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένα ποσά π.χ. €20, €50,  επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς. Η καινούργια υπηρεσία Cash@POS βελτιώνει την αγοραστική εμπειρία, αφού επιτρέπει στους καταναλωτές να πάρουν μετρητά καθώς βρίσκονται σε καταστήματα εμπόρων της RCB, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στην ATM.

 

Ο Επικεφαλής Αποδοχής Καρτών και Ψηφιακών Πληρωμών της RCB Bank, Χάρης Ξενοφώντος, δήλωσε πως η Τράπεζα βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση προκειμένου να προσφέρει λύσεις που βελτιώνουν την αγοραστική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει  συνεχώς τις Υπηρεσίες Αποδοχής Καρτών. «Οι συναλλαγές Cash@POS αποτελούν άλλη μια τεχνολογική επένδυση, η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και διαμορφώνει νέες καταναλωτικές συνήθειες».

 

Από την πλευρά της η Country Manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Άσπα Παλημέρη,  ανέφερε: « Η παροχή νέων λύσεων και υπηρεσιών προς όφελος των κατόχων καρτών Mastercard, αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Η έναρξη των συναλλαγών Cash@POS στην Κύπρο, σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, την RCB Bank, αποτελεί ένα ακόμη λαμπρό παράδειγμα, καθώς παρέχουμε μια νέα υπηρεσία, καθιστώντας τις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών ευκολότερες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να απολαμβάνουν ταχύτερες, ευκολότερες και ασφαλείς καθημερινές συναλλαγές, μέσα από τις λύσεις που τους παρέχουμε».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Τράπεζα – μεγαλύτερος εκδότης καρτών Mastercard στην Κύπρο βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες τράπεζες που υποστηρίζουν αυτού του είδους τις συναλλαγές.