Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας έχει ενημερωθεί ότι πλέον το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την διέλευση των ελληνοκυπρίων από τα οδοφράγματα του κατοχικού καθεστώτος για τη μετάβαση του στη Λευκωσία έχει επιλυθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τόνισε ο Νίκος Κλεάνθους, τον ενημέρωσε ότι επανέρχεται το καθεστώς το οποίο ίσχυε μέχρι πρότινος για την διέλευση των ακριτών της Τηλλυρίας από το οδόφραγμα του Λιμνίτη και πλέον οι κάτοικοι της Τηλλυρίας θα περνούν από οδοφράγματα παρουσιάζοντας ένα τεστ κορωνοϊού κατά την πρώτη μετάβαση τους. 

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση των ανθρώπων της περιοχής και τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποτελεσματική παρέμβαση του και τις προσωπικές προσπάθειες που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του προβλήματος.

Τις ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη και το θετικό αποτέλεσμα τους, χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας, Ανδρέας Καρός, τονίζοντας ότι μετά την νέα εξέλιξη, οι κάτοικοι θα μπορούν να διέρχονται από το οδόφραγμα του Λιμνίτη μετά την διενέργεια τεστ PCR για τον κορωνοϊό και με την παρουσίαση ενός χαρτιού, από το Κοινοτικό Συμβούλιο ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας. 

«Μετά τη σημερινή διευθέτηση», είπε, « κάποιος που επιθυμεί να είναι στην Λευκωσία θα μπορεί να μεταβαίνει από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας σε μια ώρα και δέκα λεπτά και όχι τρεις ώρες μέσω του παλιού δασικού δρόμου  Πύργου-  Κάμπου- Ορκόντα».