Η συζήτηση για τα εν οίκω του ΑΚΕΛ δεν γίνεται για πρώτη φορά. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η απόφαση για καθαίρεση του Γιάννου Λαμάρη από όλα τα κομματικά του αξιώματα καθ’ ότι δεν τα βρήκε με την Εζεκία Παπαϊωάννου για το ποσό που διεκδικεί το κόμμα της Αριστεράς από το εφάπαξ που εισέπραξε ο Λεμεσιανός τέως βουλευτής με την αποχώρησή του από τον κοινοβουλευτικό βίο.
 
Επί τάπητος είχε τεθεί και θέμα «εξόφλησης» με παροχή υπηρεσιών αμισθί, μια φόρμουλα που λειτούργησε, όπως μάθαμε από κομματικούς παράγοντες, με τον Γιαννάκη Γαβριήλ. Ο Γ. Λαμάρης προστίθεται σε μια σειρά από άλλα στελέχη στα οποία επιβλήθηκαν διαφοροποιημένες ποινές με αυστηρότερη αυτή στον Νίκο Κατσουρίδη. Η υπόθεση Κατσουρίδη απασχολεί κατά καιρούς αφού πριν τις προεδρικές είχε διαρρεύσει ότι η «διαγωγή» του στον προεκλογικό θα μετρούσε στα συν για την κομματική του αποκατάσταση.
 
Η στήριξη στην υποψηφιότητα Μαλά δεν στάθηκε ικανή να κλείσει οριστικά αυτή την υπόθεση… Πέραν αυτού ακούμε ότι υπήρξαν και άλλα στελέχη που δεν τα άγγιξε η κομματική ρομφαία, αν και δεν κατέβαλαν το μεγάλο ποσοστό από το εφάπαξ τους στο κόμμα. Όπως λεν αυτοί που γνωρίζουν, αυτό δεν ίσχυσε για τον τέως Πρόεδρο, ούτε για τον Κίκη Καζαμία όταν υπηρέτησε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συμβουλίου, τον Βάσο Γεωργίου, την Ντίνα Ακκελίδου… Όσον αφορά το εφάπαξ, κομματικές πηγές υποδεικνύουν ότι κατατίθεται στο κομματικό ταμείο για τη συμπλήρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων άλλων στελεχών…     
 
Α