Μπορεί οι θέσεις στο Τμήμα Ποδοσφαίρου σε Αθλητικό Γυμνάσιο να ήταν μόλις έξι για τη φετινή σχολική χρονιά, αλλά θέση δεν εξασφάλισαν οι πρώτοι έξι μαθητές, γεγονός που προκάλεσε αναβρασμό για παρατυπίες που ενδεχομένως σημειώθηκαν στις διαδικασίες. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα εξασφάλισαν θέση οι πρώτοι πέντε σε επιδόσεις μαθητές και αντί του έκτου υποψηφίου, μπήκε ο 19ος στη σειρά κατάταξης.
 
Το γεγονός προκάλεσε μουρμουρητά σε κύκλους που ασχολούνται με τον τομέα του σχολικού αθλητισμού και της γυμναστικής, κάνοντας λόγο για παρατυπία στη διαδικασία επιλογής, αλλά και πιθανόν παρεμβάσεων. Στοιχεία που κατέχει ο «Φ» καταδεικνύουν ότι ο υποψήφιος που τελικά εξασφάλισε τη θέση ήταν πολύ πιο κάτω από άλλους συνυποψηφίους του, με τελική βαθμολογία 67 έναντι του έκτου που έμεινε εκτός και ο οποίος συγκέντρωσε τελική βαθμολογία 84. Το σύνολο των υποψηφίων που συμμετείχαν στις δοκιμασίες για μία θέση στο Αθλητικό Γυμνάσιο ήταν 23. Από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συνέλεξε ο «Φ», διαπιστώνεται ότι για την περίπτωση του 19ου υποψηφίου που πήρε τελικά τη θέση υπήρξε επιστολή από τους γονείς του, με την οποία γινόταν λόγος για θέματα υγείας που προέκυψαν τη μέρα των δοκιμασιών, καθώς και για άλλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε το παιδί. 
 
 
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, στους οποίους θέσαμε το ζήτημα για να τοποθετηθούν, ισχυρίστηκαν ότι δεν έγινε καμία παρατυπία καθώς δύναται για ανθρωπιστικούς λόγους και όταν αυτοί επιβεβαιώνονται να γίνεται μια τέτοια ρύθμιση. Ακόμα, υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο παιδί πράγματι αντιμετώπισε τη δεδομένη στιγμή θέματα υγείας και άλλες δυσκολίες, ενώ όπως μας αναφέρθηκε έχει μεγάλη προπονητική προσπάθεια στο άθλημα. Παράλληλα, προβλήθηκε από την ίδια πηγή ο ισχυρισμός ότι δεν πρόκειται να κλείσει η πόρτα του Αθλητικού Σχολείου για κανένα παιδί που προσπαθεί στον αθλητισμό, ακόμα και για τον έκτο υποψήφιο που ενδεχομένως αισθάνεται αδικία. Όπως επισημάνθηκε στην εφημερίδα, οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας είναι ανοικτές για κάθε μαθητή και τους γονείς του που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Αθλητικό Σχολείο και είναι ευπρόσδεκτοι να το επισκεφτούν και να μιλήσουν με τους αρμόδιους λειτουργούς. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Αθλητικού Σχολείου, για το οποίο υπάρχει αξιολόγηση την οποία δημοσίευσε πρόσφατα ο «Φ», τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη όλων των αρμοδίων, προ μερικών ημερών, με στόχο να εντοπιστούν κενά, αδυναμίες και προβλήματα ώστε να μπουν σε τροχιά βελτίωσης. Το σημαντικότερο όμως, όπως αναφέρθηκε, είναι να τεθούν όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες που θα θωρακίζουν τις διαδικασίες και θα διασφαλίζουν το αδιάβλητο και την αξιοκρατία, ώστε να μην υπάρχει κανένας ψίθυρος και καμία σκιά παρεμβάσεων και παρατυπιών.