Η αρνητική πορεία του κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, γεγονός που οδήγησε στη λήψη περαιτέρω μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσής του, δημιούργησε κλίμα φοβίας και εκνευρισμού ανάμεσα στους πολίτες, γεγονός που καταγράφεται από διάφορα συμβάντα.

Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό περιστατικό σε υπεραγορά της Λευκωσίας. Ενώ όλοι οι πελάτες που εισέρχονταν σε αυτή φορούσαν μάσκα και τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας, ο εκνευρισμός ήταν εμφανής σε κάποιους από αυτούς και εάν δεν υπήρχε παρέμβαση ψυχραιμότερων, ίσως να είχαμε τον πρώτο ξυλοδαρμό λόγω κορωνοϊού.

Ηλικιωμένος καταναλωτής συγκεκριμένα πλησίασε και σχεδόν ακούμπησε πάνω σε άλλον πελάτη που βρισκόταν μπροστά σε βιτρίνα και διάλεγε κατεψυγμένα ψάρια. «Τέλειωσες; Μην κλείσεις το ψυγείο», του είπε. Ο άλλος πήρε τα ψάρια που διάλεξε και του έδειξε ότι αφήνει το ψυγείο ανοικτό για να κάνει και εκείνος τα ψώνια του. Ταυτόχρονα έκανε και μερικά βήματα πίσω. «Πρέπει να απομακρυνθείς περισσότερο… Δεν είσαι δύο μέτρα μακριά», του είπε θυμωμένος ο ηλικιωμένος.

Ο άλλος πελάτης δεν απάντησε και απομακρύνθηκε, πηγαίνοντας σε άλλο σημείο για να συνεχίσει τα ψώνια του. Αφού τοποθέτησε στο καρότσι τα είδη που επέλεξε, κατευθύνθηκε προς το ταμείο για να πληρώσει. Μπροστά του, και στον πάγκο όπου τοποθετούνται τα προϊόντα για να «κτυπηθούν» στην ταμειακή μηχανή, υπήρχαν τοποθετημένα λίγα άλλα προϊόντα, όμως δεν συνοδεύονταν από πελάτη και έτσι εκείνος άρχισε να τοποθετεί σε απόσταση και πίσω από αυτά τα δικά του προϊόντα για σχετικό έλεγχο από τον ταμία.

Εκείνη τη στιγμή όμως, έκανε την εμφάνισή του ο ηλικιωμένος κύριος με τον οποίο είχε συναντηθεί προηγουμένως στο ψυγείο. Με άγριο ύφος ο ηλικιωμένος κύριος πλησίασε το ταμείο, αφού προφανώς τα ασυνόδευτα προϊόντα που υπήρχαν εκεί ήταν δικά του και του είπε με αυστηρό ύφος να απομακρυνθεί δύο μέτρα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Μπροστά στο ψυγείο εσύ με πλησίασες, σχεδόν με ακούμπησες και μετά μου είπες να απομακρυνθώ εγώ από εσένα. Τώρα, εσύ με πλησιάζεις διότι δεν ήσουν εδώ όταν ήρθα και τώρα, αντί να απομακρυνθείς εσύ, μου ζητάς να απομακρυνθώ εγώ. Ώς εδώ και μη παρέκει», του είπε με άγριο ύφος και τον πλησίασε απειλητικά. 

Ευτυχώς παρενέβησαν ψυχραιμότεροι και ο ταμίας και έτσι το περιστατικό έληξε εκεί.