Επτά χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικηςΤο μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στις 6.7.2020 σωρευτικές ποινές φυλάκισης 7 ετών σε κατηγορούμενο ηλικίας 27ετών που βρέθηκε ένοχος στα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η υπόθεση διαφοροποιείτο από άλλες σοβαρότερες υποθέσεις του είδους όπου εντοπίζεται μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ θύτη και θύματος και άσκηση πίεσης και εξαναγκασμού λόγω κατάχρησης θέσης εξουσίας.

Στην παρούσα περίπτωση, αναφέρει σημερινή ανακοίνωσή του Κακουργιοδικείου, η διαφορά ηλικίας του κατηγορουμένου με την παραπονούμενη είναι μόλις 9 χρόνια.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η κακοποίηση ξεκίνησε σε χρόνο όπου ο κατηγορούμενος ήταν κάτω των 14 ετών όπου ήταν ανεύθυνος ποινικά ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα διάπραξης των αδικημάτων, αμφότεροι ήταν ανήλικοι.

Επιπλέον, προστίθεται, το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης δεν συμπεριλάμβανε βιασμό αλλά περιοριζόταν σε ελαφρότερου είδους κακοποίηση καθώς και εξαναγκασμό σε παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού.

Από την άλλη, αναφέρει η ανακοίνωση, το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι δεν διαφεύγει της προσοχής ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν για πάρα πολλά χρόνια και συνεχίστηκαν όχι μόνο μετά που ο κατηγορούμενος συμπλήρωσε το 14 έτος της ηλικίας του αλλά ακόμη και για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την ενηλικίωση του μέχρι και την ηλικία των 23 ετών, ενώ η παραπονούμενη εξακολουθούσε να ήταν ανήλικη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος ήταν πλέον σε θέση να γνωρίζει ότι οι πράξεις του ήταν παράνομες αλλά παρόλα αυτά, συνέχισε την κακοποίηση της ανήλικης παραπονουμένης, μη διστάζοντας ορισμένες φορές να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της. Λήφθηκε επίσης υπόψη ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προξένησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στην παραπονούμενη.

Το κακουργιοδικείο αφού έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, τον χρόνο που διέρρευσε από την διάπραξη των αδικημάτων, το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου, καθώς και το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, ήταν και ο ίδιος ανήλικος, του επέβαλε σωρευτικές ποινές φυλάκισης 7 ετών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ