Στον Γενικό Ελεγκτή όπου εστάλησαν στοιχεία, αλλά και στην Αστυνομία, εναπόκειται πλέον να βρουν την άκρη στην υπόθεση του κληροδοτήματος Ζαχαρία Κωνσταντίνου στον δήμο Λάρνακας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ», οι τριών και πλέον χρόνων προσπάθειες του δήμου Λάρνακας να βρει άκρη στην υπόθεση, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού, επαύξησαν το μυστήριο για το τι απέγιναν και πού τελικά κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος των 300.000 στερλινών που άφησε ως κληροδότημα ο ευεργέτης δημότης της Λάρνακας Ζαχαρίας Κωνσταντίνου.
 
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ενώ στη διαθήκη του Ζαχαρία Κωνσταντίνου αναγράφεται ότι το έτος 1993 κληροδότησε το ποσό των 300.000 στερλινών στον δήμο της Λάρνακας, οι διαχειριστές του κληροδοτήματος φέρονται να ισχυρίζονται στον δήμο ότι το ποσό ήταν μόνο 116.000 στερλίνες. Εκ των οποίων, πάντα κατά τους ισχυρισμούς τους, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο οι 59.000 στερλίνες. Στην τριών ετών επιμονή του δήμου Λάρνακας, μάλιστα μέσω νομικού συμβούλου στην Αγγλία, για να δώσουν οι διαχειριστές του ποσού επαρκή στοιχεία και εξηγήσεις για το πού και πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα, οι διαχειριστές, σύμφωνα με πηγές του δήμου Λάρνακας, κάθε άλλο παρά πρόθυμοι είναι να συνεργαστούν. Η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί τους ο δήμος, ήταν τον Ιούνιο του 2018 και αυτή αφορούσε στην επιθυμία του δήμου να του εμβαστεί το ποσό των 59.000 στερλινών. Ωστόσο, ούτε και αυτό το αίτημα ικανοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι διαχειριστές του κληροδοτήματος απαίτησαν να δεσμευτεί ο δήμος Λάρνακας εγγράφως, ότι θα παραιτηθεί από την επιφύλαξη τυχόν νομικών δικαιωμάτων στην υπόθεση, έναντί τους. Απαίτηση που, σύμφωνα πάντα με πηγές του δήμου Λάρνακας, απορρίφθηκε ασυζητητί από τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που χειρίζονται την πολύπλοκη υπόθεση. 
 
Έκτοτε, δηλαδή εδώ και πέντε περίπου μήνες, η διαπραγμάτευση του δήμου Λάρνακας με τους διαχειριστές του ποσού, καθώς και με τον νομικό σύμβουλο του δήμου στην Αγγλία, είναι ουσιαστικά νεκρή. Με τον δήμο Λάρνακας να μην έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, παρά τις προσπάθειές του, στοιχεία για τη διαχείριση που έτυχε στο παρελθόν το κληροδότημα του Ζαχαρία Κωνσταντίνου. 
 
Σύμφωνα πάντα με πηγές του δήμου Λάρνακας, νοουμένου ότι η λήψη νομικών μέτρων κατά των διαχειριστών του κληροδοτήματος στην Αγγλία συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά και έχοντας υπόψη τα μέχρι τώρα ευρήματα της τριετούς προσπάθειας του δήμου Λάρνακας, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε τη συμβουλή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Ενώπιον του οποίου στάληκαν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και από τον οποίο αναμένονται πλέον οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό. 
 
Σημειώνεται ότι εδώ και κάποιο διάστημα, στη διερεύνηση της υπόθεσης, που στο σύνολό της περιλαμβάνει και μιαν άλλη πτυχή που αφορά ακίνητη περιουσία στην Αθήνα, έχει εμπλακεί και το ΤΑΕ Λάρνακας. Μέσω του οποίου κάποια άτομα, που πιστεύεται ότι στο παρελθόν ήταν δυνατό να γνώριζαν κάτι για την υπόθεση, κλήθηκαν διακριτικά και έδωσαν καταθέσεις ή έδωσαν στοιχεία.
 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
Πέραν της πτυχής του κληροδοτήματος των 300.000 στερλινών, ενδιαφέρουσα είναι και η άλλη πτυχή της υπόθεσης, που αφορά τρία διαμερίσματα και ένα ρετιρέ σε προνομιακές περιοχές της κεντρικής Αθήνας που επίσης κληροδότησε ο Ζαχαρίας Κωνσταντίνου στον δήμο Λάρνακας. Για τα οποία επίσης υπάρχει ζοφερή πληροφόρηση για το πού πήγαν τα ενοίκια τόσων ετών και ποιο ήταν αυτό το ποσό που εισπράχθηκε από το 1993. Χωρίς και πάλι ο δήμος Λάρνακας να έχει τη συνεργασία αυτών που διαχειρίζονταν τα διαμερίσματα στην Ελλάδα, βάσει εξουσιών που τους παρασχέθηκαν από τον δήμο της Λάρνακας, τα προηγούμενα χρόνια.
 
Για τα τέσσερα ακίνητα του δήμου Λάρνακας στην Αθήνα, ως γνωστόν, ο δήμος αποτάθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας να του δοθεί η άδεια να τα πουλήσει, καθώς λόγω της ηλικίας τους η συντήρησή τους, αλλά και η μελλοντική διαχείρισή τους, θεωρείται πλέον ασύμφορη.