Εκεί που η φύση προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές της, τα χρώματα και τις μυρωδιές της, εκεί που η ψυχή του ανθρώπου νιώθει τη γαλήνη και την ομορφιά της δημιουργίας, εκεί ακριβώς ξεπετάγεται ξαφνικά μπροστά μας ένα παλιό φορτηγό, στο οποίο είναι εμφανής ο αριθμός εγγραφής του, να σαπίζει και να ρυπαίνει ότι ωραίο κι αληθινό…
Εκεί, σε μια απότομη στροφή του φιδίσιου δρόμου Πολιτικού – Λαζανιά και συγκεκριμένα μέσα στα όρια της κοινότητας Λαζανιά, ξετυλίγεται αυτή η μαυρόασπρη φωτογραφία. Και όπως φαίνεται κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι τα μεταλλικά απόβλητα δεν έχουν καμία θέση στην ύπαιθρο..
Κυριάκος Κ.

Ως στήλη, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα κοινοτικά συμβούλιο Πολιτικού και Λαζανιά.
Τηλεφωνήσαμε στο σταθερό τηλέφωνο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού (22622171) όμως κανείς δεν απάντησε στην κλήση μας.
Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε στο κινητό τηλέφωνο που εντοπίσαμε σε ιστοσελίδα του Λαζανιά και φανήκαμε τυχεροί.  
Ο Μιχάλης Ζανέττος, κοινοτάρχης του πανέμορφου Λαζανιά που απάντησε στην κλήση μας, ανέφερε στη στήλη ότι ο ίδιος πηγαινοέρχεται από το συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά και δεν εντόπισε το φορτηγό στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας, προκειμένου να κινήσει διαδικασίες για απομάκρυνσή του.
Βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το φορτηγό να βρίσκεται σε σημείο που να μην είναι εύκολα ορατό από τους διερχόμενους οδηγούς, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι προσηλωμένοι στο οδήγημά τους και βλέπουν συνεχώς μπροστά τους. 
Παρόλα αυτά, επέδειξε αμέσως ενδιαφέρον για το θέμα και διάθεση να παρέμβει για την απομάκρυνσή του και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το φορτηγό που προκαλεί οπτική ρύπανση, ώστε να εντοπιστεί το ταχύτερο και να απομακρυνθεί. Δυστυχώς, η στήλη δεν είχε στη διάθεσή της επιπρόσθετες πληροφορίες, γι’ αυτό και ο κοινοτάρχης Λαζανιά, ανέλαβε να καλύψει τη διαδρομή με το αυτοκίνητό του εντός της ημέρας και έτσι, να εντοπίσει το φορτηγό στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας.
Όντως κάλυψε τη διαδρομή μια περίπου ώρα μετά που τον ενημερώσαμε για τη διαμαρτυρία του αναγνώστη μας και επικοινώνησε μαζί μας, για σχετική ενημέρωση.
Όπως μας είπε, εντόπισε το συγκεκριμένο φορτηγό, το οποίο όμως όπως διαπίστωσε, δεν είναι παρατημένο. Χρησιμοποιείται, όπως ο ίδιος διαπίστωσε, από παρακείμενο αγρόκτημα, για διάφορες εργασίες που επιτελούνται εκεί. «Όσοι διέρχονται από το συγκεκριμένο δρόμο, μπορούν να δουν το φορτηγό, διότι οι ιδιοκτήτες του το σταθμεύουν στα όρια του αγροκτήματος και επειδή παραμένει εκεί για όλες τις ώρες πλην εκείνων που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αντικειμένων για τις ανάγκες της φάρμας, φυσικό είναι να εκλαμβάνεται σαν παρατημένο – ακινητοποιημένο» μας είπε.