To Top
20:03 Κυριακή
15 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή με ειδικές ανάγκες
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή με ειδικές ανάγκες
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοεμβρίου 2019, 12:53 μμ
Στιγμές βίας και τρόμου φέρεται να έζησε 16χρονος μαθητής με νοητική στέρηση και άλλα προβλήματα υγείας στα χέρια συμμαθητών του. Για τη νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Alpha, έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ο 16χρονος που φέρει μώλωπες και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του 16χρονου, το παιδί της μετέβη χθες στο σπίτι του θείου του με γρατσουνιές, μώλωπες και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και εκμυστηρεύτηκε στον θείο του ότι εξαναγκάστηκε από συνομήλικους του να προβεί σε άσεμνες πράξεις στην κερκίδα του γηπέδου του σχολείου, για τις οποίες τιμωρήθηκε από την διεύθυνση του σχολείου με διήμερη αποβολή. Ο 16χρονος, που είναι μαθητής Τεχνικής Σχολής, υποστήριξε ότι προηγουμένως υπέστη ξυλοδαρμό και απειλές από συμμαθητές του, ώστε να προβεί στις συγκεκριμένες πράξεις, αλλά και να κρατήσει κλειστό το στόμα του και να μην αποκαλύψει σε κανένα τα όσα βίωνε.
 
Σημειώνεται ότι μετά το χθεσινό περιστατικό η μητέρα μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα αυχένα, μώλωπες στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος του, καθώς και διάφορες εκδορές.
 
Η μητέρα του 16χρονου αποκάλυψε ότι το μαρτύριο του γιου της, ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη δύο σχολικών συνοδών λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, άρχισαν από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού κατά διαστήματα ο έφηβος είχε εκφράζει παράπονα για την συμπεριφορά των συμμαθητών του.
 
Η μητέρα ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς την διεύθυνση του σχολείου χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.
 
Έρευνα ζητούν οι Οργανωμένοι Γονείς
 
Εκ μέρους των Οργανωμένων Γονέων ο Κυριάκος Νικηφόρου ανέφερε ότι η καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας προκαλεί θυμό και απογοήτευση, αφού, όπως ανέφερε, δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά για το που βρίσκονταν οι συνοδοί του παιδιού την ώρα του περιστατικού, ερωτηματικά για το τι κάνει το σχολείο προτού αποφασίσει να αποβάλει ένα μαθητή με πολλά προβλήματα και ερωτήματα για τις ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί το σχολείο όταν έφταναν κοντά του πληροφορίες για συστηματικό εκφοβισμό του 16χρονου.
 
Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση είναι ανησυχητική και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να διεξαχθεί έρευνα και εκεί και όπου πρέπει να πέσουν κεφάλια.
 
ΟΛΤΕΚ: Πρώτα έρευνα και μετά ευθύνες
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου ανέφερε ότι αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν, τότε μιλάμε για ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να κατανέμουμε ευθύνες χωρίς να προηγηθεί κάποια έρευνα.
 
«Είναι πολύ λεπτό το θέμα και θα πρέπει να αναμένουμε να γίνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε ο κ. Λυσάνδρου.
 
Απορρίπτει τους ισχυρισμούς ο Διευθυντής του σχολείου
 
Κατηγορηματικά απορρίπτει ο διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Θεοδώρου τους ισχυρισμούς της μητέρας του 16χρονου μαθητή και τονίζει πως είναι με έκπληξη που βλέπει το εν λόγω περιστατικό να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ. Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη μητέρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς δημιουργεί με τη στάση και τη συμπεριφορά της προβλήματα στη σχολική μονάδα, απειλώντας διαρκώς ότι θα φέρει τα κανάλια στο σχολείο. Ανέφερε μάλιστα πως πρόσφατα η εν λόγω μητέρα είχε την απαίτηση το παιδί της να κρατά το κινητό του τηλέφωνο στην τάξη κατά παράβαση των σχολικών κανονισμών.
 
Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το επίμαχο περιστατικό ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι αυτό έλαβε χώρα κατά την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής στο κλειστό γήπεδο του σχολείου. Ο διευθυντής ανέφερε πως ο μαθητής καθόταν στις κερκίδες μαζί με δύο άλλους συμμαθητές του, ενώ η συνοδός του βρισκόταν σε κάποια απόσταση, όταν ο μαθητής προέβη σε μία πολύ σοβαρή άσεμνη πράξη. Αμέσως μετά οι δύο συμμαθητές του αναφέρουν το περιστατικό στη συνοδό, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τη Βοηθό Διευθύντρια.
 
Ο κ. Θεοδώρου δήλωσε ότι ακολούθως η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε τον μαθητή και του επέστησε την προσοχή για το σοβαρό του παράπτωμα, ενώ ενημερώθηκε και ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος και απολογήθηκε για την πράξη του παιδιού του.
 
Καταλήγοντας ο κ. Θεοδώρου απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της μητέρας ότι πίσω από την άσεμνη πράξη του παιδιού της, υπάρχουν άλλα παιδιά που με απειλές παρακίνησαν τον 16χρονο να προβεί σε αυτή την πράξη.

Πηγή: philenews
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...