Κόλαση δημιουργεί στην Αραδίππου η γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Δήμος παρουσιάζει 35 περιστατικά κορωνοϊού, η οποία δεν δημιουργείται μόνο από αυτό το γεγονός. Αλλά και από την καταπληκτική παραγωγή και διάδοση φημών σε βάρος δημοτών, με αποτέλεσμα το μπούλινγκ και τον κοινωνικό αποκλεισμό ατόμων και οικογενειών. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί πανικός, με μερίδα κατοίκων να αντιδρά σπασμωδικά και να δημιουργούνται συνθήκες χάους. 

Το γεγονός σχολίασε και ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που είχαν γνωστεί τα πρώτα τρία περιστατικά κορωνοϊού στην κοινότητα, τα άτομα που νόσησαν έπεσαν θύματα μπούλινγκ. «Μπούλινγκ από συνδημότες, συγγενείς και φίλους. Με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην εξέρχονται ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα προς το ζην», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεωγραφική κατανομή των περιστατικών (infographic)

«Ζούμε σε έναν δήμο που η καθημερινότητα μας είναι εφιαλτική τις τελευταίες ώρες. Ο κόσμος τηλεφωνά να του πάρουμε ψώνια στο σπίτι. Πάμε και δεν ανοίγουν τις πόρτες τους. Μας φωνάζουν από μέσα ότι τα λεφτά είναι στη γλάστρα ή κάπου αλλού. Είναι φοβερό. Οι άνθρωποι στην Αραδίππου σταμάτησαν να μιλούν, να λένε καλημέρα», δήλωσε στον «Φ» ο Σωτήρης Κυριάκου, ιδιοκτήτης μανάβικου. «Η Αραδίππου στέλνει πλεόν το μήνυμα σε όλους να μείνουν σπίτι. Να αποφύγουν τον εφιάλτη που ζούμε» κατέληξε ο νεαρός μανάβης. 

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι γίνεται. Είμαι ο Λοΐζος Αλαμπρίτης και έχω μια υπεραγορά. Τις τελευταίες ώρες χρειάζεται να διαβεβαιώνω συνεχώς φίλους, γνωστούς, συνδημότες ότι δεν είμαι άρρωστος. Είμαι καλά και εγώ και η οικογένεια μου. Για όνομα του Θεού, τι είναι αυτό που μας συμβαίνει πλέον στη χώρα μας», διερωτήθηκε ο κ. Αλαμπρίτης. Προσθέτοντας πως δεν τολμά να σκεφτεί καν, πώς θα ήταν ο κοινωνικός αντίκτυπος στην οικογένειά του, αν κάποιο μέλος είχε νοσήσει. 

Μέτρα και επιτήρηση

Aρχίζει σήμερα στον Δήμο Αραδίππου η λήψη δειγμάτων από δημότες για εξέταση κορωνοϊού, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στον Δήμο. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας και σε συνεννόηση με τον Δήμο Πάφου, αποφασίστηκε όπως το υπουργείο επιδοτήσει τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης για κορωνοϊό, στους κατοίκους των δύο δήμων. «Η ενέργεια αυτή γίνεται μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στην πόλη και επαρχία Πάφου όσο και στον Δήμο Αραδίππου», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει ο δήμαρχος Αραδίππου για τα αυξημένα περιστατικά

Σημείωσε ακόμα ότι «πολύ πριν τεθούν σε ισχύ τα απαγορευτικά μέτρα και Διατάγματα της κυβέρνησης για την κυκλοφορία των πολιτών, ο δήμος είχε λάβει από μόνος του κάποια προληπτικά μέτρα.  

Σύμφωνα επίσης με τον δήμαρχο, «ο κόσμος ντρέπεται να προχωρήσει και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα προχθές που ήταν η πρώτη ημέρα, κατά την οποία σε συνεργασία με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο και επιδοτημένα από τον Δήμο Αραδίππου, λαμβάνονταν δείγματα από κόσμο που πίστευε πως είχε συμπτώματα του συγκεκριμένου ιού».

Σε μια άλλη εξέλιξη, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας από χθες το απόγευμα ενισχύθηκαν τα αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν την κίνηση προς και από την Αραδίππου. 

Η ιχνηλάτιση δείχνει κηδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιχνηλάτιση των πολλών περιστατικών του ιού στην Αραδίππου, δείχνει κηδεία στις αρχές του προηγούμενου μήνα με τη συμμετοχή ατόμων μη κατοίκων Κύπρου και στη διασπορά μέσω άλλων χώρων όπου σύχναζαν τα άτομα που νόσησαν, μέχρι που να εκδηλώσουν συμπτώματα.