Την άποψη πως η ανακοίνωση των ονομάτων  των επιχειρήσεων στις οποίες παρουσιάζονται θετικά κρούσματα Covid 19, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και απλά τιμωρεί και δυσφημεί την συγκεκριμένη επιχείρηση, προσθέτοντας ακόμα ένα βάρος  στον ήδη καταπονημένο κύκλο εργασιών τους εκφράζει το ΚΕΒΕ με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
 
Επιπλέον σημειώνει στην επιστολή πως ξενίζει το μέτρο του κλεισίματος υπεραγορών και αρτοποιείων τις Κυριακές, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών σε υπεραγορές και αρτοποιεία  τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν για πόσα άτομα μπορούν να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή, με τις ανάλογες συνέπειες.
 
 Η επιστολή του ΚΕΒΕ προς την Υπουργό Εργασίας
 
Καταρχήν  να σας ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειες σας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία Covid 19 αλλά και για την άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο.
 
Είναι η άποψη του ΚΕΒΕ ότι η ανακοίνωση των ονομάτων  των επιχειρήσεων στις οποίες παρουσιάζονται θετικά κρούσματα Covid 19, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και απλά τιμωρεί και δυσφημεί την συγκεκριμένη επιχείρηση, προσθέτοντας ακόμα ένα βάρος  στον ήδη καταπονημένο κύκλο εργασιών τους.
 
Βεβαίως όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν πρέπει να εποπτεύονται αυστηρά και σε περίπτωση κρουσμάτων, πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως κλείσιμο, απολύμανση, επαναλειτουργία με άλλο προσωπικό, αλλά όπως δηλώσαμε και πιο πάνω η τιμωριτική δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι εντελώς αχρείαστη και ισχυριζόμαστε ότι δεν εξυπηρετεί κανένα συγκεκριμένο σκοπό.
 
Παράκληση του ΚΕΒΕ είναι όπως αυτή η πολιτική επανεξεταστεί άμεσα.
 
Επιπλέον μας ξενίζει το μέτρο του κλεισίματος υπεραγορών και αρτοποιείων τις Κυριακές, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών σε υπεραγορές και αρτοποιεία  τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν για πόσα άτομα μπορούν να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή, με τις ανάλογες συνέπειες.
 
Θέση μας είναι ότι πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσει η λειτουργία υπεραγορών και αρτοποιείων και την Κυριακή με στόχο την μικρότερη συγκέντρωση (spreading out) πελατών σ΄αυτές τις  εγκαταστάσεις.