Αυστηρό και συνάμα ξεκάθαρο μήνυμα προς μια μικρή μειοψηφία μαθητών που δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων που διεξάγονται τις τελευταίες εβδομάδες, έστειλε ο διευθυντής του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού και πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών, Γιώργος Ιωσηφίδης. Ο κ. Ιωσηφίδης μέσω της επίσημης σελίδας του σχολείου στο Facebook έσπευσε να ξεκαθαρίσει σε μικρό αριθμό μαθητών που αναγράφουν χυδαιολογίες στην οθόνη ή που βρίζουν μέσα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν για τη διαδραστική τάξη, ότι το σχολείο είναι έτοιμο να λάβει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους εάν δεν σταματήσουν. 
Η αυστηρή προειδοποίηση πέραν των μαθητών φτάνει και στους γονείς τους. Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς όπως ενημερώνουν άμεσα τη διεύθυνση του σχολείου για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν κατά τη διαδικασία της διαδικτυακής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ αν συνεχιστεί η κατάσταση, το σχολείο θα ζητήσει αποκάλυψη του αριθμού τηλεφώνου ή του I.P. του υπολογιστή.
 
«Να μην θεωρούν οι μαθητές ότι έχασαν τη μαθητική τους ιδιότητα επειδή δεν φοιτούν κανονικά στο σχολείο. Ας μάθουν τους κανονισμούς αλλά πρώτιστα ας σεβαστούν τους συμμαθητές τους που θέλουν να κάνουν μάθημα. Λίγος σεβασμός προς τους καθηγητές δεν βλάπτει. Δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται κάθε έναν απρεπή μαθητή.  Εκείνος που δεν θέλει να παρακολουθεί ας μην παρακολουθεί αλλά να αναλάβει και τις συνέπειες. Εάν νομίζουν μερικοί ότι το internet και οι διάφορες εφαρμογές στα κινητά τους καλύπτουν με πέπλο ανωνυμίας και μυστηρίου, τότε δεν γνωρίζουν καλά. Σας το λέω υπεύθυνα χωρίς καμιά δόση υπερβολής ή εκφοβισμού», αναφέρει το μήνυμα της διεύθυνσης. 
 
Ο «Φ» επικοινώνησε με τον κ. Ιωσηφίδη, ο οποίος ανέφερε πως η προσπάθεια και η δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς και την πλειοψηφία των μαθητών είναι εξαιρετική. Για αυτό τον λόγο δεν θα επιτραπεί σε 5 – 6 μαθητές που έχουν αυτή τη συμπεριφορά να δημιουργούν προβλήματα, να δυσκολεύουν τη διαδικασία και να αμαυρώνουν τη γενική εικόνα.