Ένας 28χρονος Σύρος αποδεικνύεται επαγγελματίας διακινητών παράνομων μεταναστών προς την Κύπρο και πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Το εν λόγω άτομο επέβαινε του πλοιαρίου που πριν μερικές μέρες έφθασε στο Κάβο Γκρέκο, ωστόσο από την εξέταση των στοιχείων αποκαλύπτεται ότι βρισκόταν και σε σκάφος που το 2017 μετέφερε παράνομα άλλους μετανάστες από την Τουρκία στην περιοχή Τηλλυρίας.
 
Ο 28χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών και πλέον η υπόθεση του καταχωρείται στη Δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με τους αστυνομικούς εξεταστές πρόκειται για «καραμπινάτη» περίπτωση διακινητή μεταναστών.
 
Ο ύποπτος, ο οποίος επέβαινε στο πλοιάριο που κατέπλευσε πριν λίγες μέρες στο Κάβο Γκρέκο, βρισκόταν όπως επιβεβαιώθηκε και στο πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες στον Πωμό στις 7 Ιουλίου του 2017 .
 
Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη στην Αμμόχωστο, ενώ τη σύλληψη του και μεταγωγή του στην Πάφο ζήτησε και το ΤΑΕ Πάφου για την υπόθεση του 2017.