Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος, Daniel Křetínský, αγόρασε μερίδιο 5,3% στην εθνική ταχυδρομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και την εταιρεία ταχυμεταφορών Royal Mail. Στοιχεία που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές την Δευτέρα, επιβεβαιώνουν ότι η Vesa Equity Investment, του Křetínský, μια επενδυτική οντότητα, έλαβε θέση 105 εκατομμυρίων δολαρίων στη Royal Mail, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2013, παρά τη μεγάλη οργή της πλειονότητας της κοινής γνώμης.

Οι κινήσεις του Křetínský ανοίγουν την πόρτα σε μια απόπειρα εξαγοράς, σύμφωνα με έναν σχολιαστή του FTSE, με την “συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική απόδοση” της Royal Mail, να την καθιστά πιο ευάλωτη στην εξαγορά, από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο.

Ο Křetínský έχει εκτιμώμενη περιουσία 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η Energeticky A Prumyslovy Holding (EPH), ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στην Κεντρική Ευρώπη. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Σπάρτα Πράγας, μαζί με μερίδια στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και τον γερμανικό γίγαντα λιανικής πώλησης, Metro AG.

Η επιχείρηση πίσω από την ταχυδρομική υπηρεσία της Βρετανίας και τα διάσημα κόκκινα βρετανικά γραμματοκιβώτια τα έχει βρει “σκούρα” από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο, υπό την κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά την IPO, η τιμή της αυξήθηκε στον δείκτη μετοχών FTSE100, των κορυφαίων 100 εταιρειών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, στο μέγιστο των 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Μάιο του 2018. Σήμερα βρίσκεται στον FTSE250, έχοντας δει τη χρηματιστηριακή της αξία να κάνει ελεύθερη πτώση στα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δρ. Paul Simmonds, παρατηρητής του FTSE και ακαδημαϊκός από το Warwick Business School, λέει στο Forbes ότι για τον σωστό αγοραστή, η τρέχουσα τιμή της μετοχής την θέτει “προσιτή” σε όσους διακρίνουν την ευκαιρία να βρουν ένα διάσημο περιουσιακό στοιχείο πληρώνοντας “λίγα”.

Ο Simmonds λέει στο Forbes ότι ο δισεκατομμυριούχος Křetínský “θα πρέπει να είναι πεπεισμένος ότι θα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Royal Mail”, ειδικά εκείνο της Καθολικής Υποχρεωτικής Υπηρεσίας -που απαιτεί από την Royal Mail να παραδίδει σε κάθε διεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι ημέρες την εβδομάδα, σε μία συγκεκριμένη τιμή που δεν λαμβάνει υπόψη την απόσταση.

Η ταχυδρομική ρυθμιστική αρχή, Ofcom, ανέφερε το 2017, σύμφωνα με τα τότε πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, ότι το κόστος αυτής της υποχρέωσης είχε φτάσει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες το 2011, “καθώς οι άνθρωποι συνέχισαν να στέλνουν λιγότερα γράμματα”. Η Royal Mail βρίσκεται στη μέση μιας μεταμόρφωσης που έχει ως στόχο να επικεντρωθεί σε δέματα πιο πολύ απ’ ότι γράμματα, ως μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και παρόλο που τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν σε 373- 422 εκατομμύρια δολάρια, για το τρέχον οικονομικό έτος, αναμένονται βαθιές απώλειες τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Rico Back, κατά την εξαμηνιαία ανακοίνωση αποτελεσμάτων, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πηγή: Capital.gr