Ο Αδάμος Κόμπος, επισημαίνει στους Ελληνοκύπριους να μην πηγαίνουν στα κατεχόμενα.
                                                                      
Στις 23 Απριλίου του 2003 ο Ραούφ Ντενκτάς μετά που δεχόταν τρομερές πιέσεις από το σύνολο σχεδόν των Τουρκοκυπρίων των κατεχομένων, για τη μεγάλη οικονομική ανάγκη στην οποία τους οδήγησε το καθεστώς του, αναγκάστηκε μονομερώς να ανοίξει το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Μήπως μας επιθύμησε ή μας αγάπησε ή μας λυπήθηκε ως Ελληνοκύπριους «επιτρέποντάς» μας να διαβούμε (όσοι διάβηκαν) το οδόφραγμα της ντροπής και του γονατισμού; Όχι, απλά όπως ήταν πανούργος και παμπόνηρος σκέφτηκε ότι τη λύση για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του «κράτους» του θα την έδιναν, όπως πάντοτε, οι συμπατριώτες του Ελληνοκύπριοι. Αυτοί που ξεχνούν το έγκλημα και το άδικο που έγινε στην πατρίδα τους, θέλοντας να γίνουν σ’ αυτή, επισκέπτες, τουρίστες, αγοραστές φθηνών προϊόντων, για να ξοδέψουν, για να αλητέψουν και ό,τι αυτό συνεπάγεται και μάλιστα στα εδάφη όπου ακόμη το νεανικό αίμα των τιμημένων ηρώων μας αχνίζει. 
Αν θυμάστε, την περίοδο πριν από τις 23 Απριλίου του 2003, πριν να ανοίξει το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, οι Τουρκοκύπριοι με μαζικές διαδηλώσεις, κτυπούσαν με κάθε μέσο και τρόπο το καθεστώς του Ντενκτάς, φθάνοντας στο σημείο ακόμη να αμφισβητήσουν την οποιανδήποτε «διακυβέρνησή» τους και «θεσμό». Διαδήλωναν ακόμη με σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάζοντας φωτιές στην ψευδοβουλή τους, σε «κυβερνητικά» κτήρια, στις τράπεζές τους κ.λπ. Ήταν σχεδόν γονατισμένοι και παραδομένοι, με μια ηγεσία που τα είχε χαμένα. Έλα όμως που οι πονόψυχοι Ελληνοκύπριοι τους έβγαλαν από τα οικονομικά αδιέξοδα, προσφέροντάς τους νέα πνοή και σημαντική ανάσα για να τους έχουμε μέχρι σήμερα χειρότερους από πριν, στις απαράδεκτες απαιτήσεις τους.
Σήμερα το ίδιο συμβαίνει, έχοντας φοβερές οικονομικές ανάγκες. Η μητέρα πατρίδα τους Τουρκία, φαίνεται ότι τους βαρέθηκε, έχοντας κι αυτή τρομερές οικονομικές ανάγκες λόγω και της ηλίθιας οικονομικής και άλλης διαχείρισης που κάνει ο σουλτάνος ο Ερντογάν. Αναφέρνοντάς τους ότι αδυνατεί να τους στηρίξει. Εμείς γιατί να τους στηρίξουμε και πάλιν, ανοίγοντας τα οδοφράγματα της ντροπής και του γονατισμού;
Αγαπητοί συμπολίτες, πάρτε το χαμπάρι, ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα, αφήστε τους χωρίς τα χρήματά σας για να καταλάβουν τη σημασία της πραγματικής συνένωσης και συμβίωσης, με εμάς τους Ελληνοκύπριους.