Ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι εμφανίζονται οι τουριστικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Πάφου από την δρομολόγηση την τελευταία διετία των επαφών με αντίστοιχους φορείς του Ισραήλ. Το θετικό κλίμα που αποτυπώνεται σε επίπεδο κυβερνήσεων και κεντρικής πολιτικής με το Τελ Αβίβ τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι πτήσεις της Ryanair από το Ισραήλ προς το αεροδρόμιο Πάφου, θεωρούνται από τους τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης και επαρχίας ως ιδανικές συνθήκες για την περαιτέρω υλοποίηση των συμφωνιών και σχεδιασμών που ήδη επιτεύχθηκαν κατά τις επαφές των τελευταίων αυτών χρόνων.
Οι εξαίρετες αυτές προοπτικές φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι Κύπρος και Ισραήλ είναι στο ίδιο πολύ καλό σημείο αντιμετώπισης της πανδημίας και συνεπώς εις θέση να αρχίσουν άμεσα την αεροπορική και άλλη σύνδεση με την διάνοιξη των αεροδρομίων τους.
Σύμφωνα με τους φορείς της Πάφου, ήδη η αγορά του Ισραήλ για το 2019 κινήθηκε κατακόρυφα ανοδικά, κατατάσσοντας την ως την τέταρτη κατά σειρά αγορά σε αφίξεις στην Κύπρο, καταγράφοντας αύξηση 50%  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ αντίστοιχα θετικά κινείτο προ πανδημίας σε επίπεδο προκρατήσεων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος και το 2020. 
Για την Πάφο η εν λόγω αγορά αναπτύσσεται σταθερά ανοδικά τα τελευταία χρόνια ενώ  οι φορείς της Πάφου θεωρούν ότι  το Ισραήλ είναι από τις χώρες που μπορούν να αναπτυχθούν περεταίρω τα επόμενα χρόνια.