Το έργο της λεωφόρου Ομήρου προχωρά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και οι οποίες αποδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα στην πολυομβρία του περασμένου Χειμώνα. Το έργο, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.
 
Ο εργολάβος ετοιμάζεται να αρχίσει τις εργασίες κατασκευής του οδοστρώματος και ο Δήμος Λευκωσίας θεωρεί ότι το έργο πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του. Αυτή τη στιγμή τοποθετούνται οι λίνιες ενώ αναμένεται να αρχίσει και η κατασκευή των πεζοδρομίων.
 
Τα κατασκευαστικά συμβόλαια της λεωφόρου Ομήρου υπεγράφησαν την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 με κόστος  €5.137.000 πλέον ΦΠΑ. Εκτός από την ανάπλαση της λεωφόρου Ομήρου το έργο περιλαμβάνει και υπόγειο χώρο στάθμευσης ο οποίος θα καλύψει το τμήμα της λεωφόρου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αναστασίου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου) μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ευαγόρου.
Ο χώρος στάθμευσης θα είναι διώροφος και θα έχει χωρητικότητα 160 οχημάτων (εκ των οποίων 7 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ). Η πρόσβαση στους χώρους θα γίνεται με ράμπες από τη λεωφόρο Ομήρου.  Θεωρητικά το έργο ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο.
 
Πέραν του χώρου στάθμευσης θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.