Πυκνή ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα επικρατεί στην περιοχή Τροόδους, λόγω του χειμωνιάτικου σκηνικού που συνεχίζει να επικρατεί. 

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. 

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα. Αναμένεται ωστόσο η αυξημένη τροχαία κίνηση στις αστικές περιοχές την πρωινή ώρα αιχμής.
 

Χιόνια και χιονόνερο στο σκηνικό του καιρού

Βορειοανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαµηλή πίεση αναµένεται από την Τετάρτη.
 
Σήµερα αρχικά, ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, ελαφρές κυρίως, βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά κυρίως συννεφιασµένος και από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη στα δυτικά, µέχρι ταραγµένη στα βόρεια και νότια παράλια και ταραγµένη στα ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά και τα ηµιορεινά, αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Από αργά το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.
 
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε ελαφρές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο. Από αργά το βράδυ της Πέµπτης και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ της Παρασκευής χιόνια αναµένονται τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι την Πέµπτη, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή πτώση και θα κυµαίνεται λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες