Το ΚΕΒΕ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της λιμενικής μας βιομηχανίας εξαιτίας αυθαίρετων και υπερβολικών αυξήσεων στις χρεώσεις στο λιμάνι της Λεμεσού.
 
Όπως έχει καταγγελθεί στο ΚΕΒΕ, επιβάλλονται από διαχειρίστριες εταιρείες στο λιμάνι της Λεμεσού αυξήσεις μέχρι και 200% ακόμα και σε βασικές υπηρεσίες τονίζει σε ανακοίνωση του.
 
Το ΚΕΒΕ ζητά από τις διαχειρίστριες εταιρείες στο λιμάνι της Λεμεσού να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι της οικονομίας  του τόπου και να τερματίσουν αδικαιολόγητες και ετσιθελικές αυξήσεις. Διαχρονική απαίτηση του ΚΕΒΕ ήταν και παραμένει η μείωση στο κόστος χρήσης του λιμανιού, μακριά από αυθαίρετες και υπερβολικές αυξήσεις.
 
Παράλληλα, τονίζει στην ανακοίνωση του το ΚΕΒΕ ότι, καλεί το κράτος να ασκεί επαρκή και αποτελεσματικό έλεγχο στις αυξήσεις που επιβάλλουν οι διαχειρίστριες εταιρείες.
 
Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρει ότι , καθίσταται επιβεβλημένο όπως όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι (Κυβέρνηση, Βουλή, ΚΕΒΕ, διαχειρίστριες εταιρείες) στρατευτούμε και ενεργήσουμε άμεσα και συντονισμένα με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της λιμενικής μας βιομηχανίας, η οποία αποτελεί τον πνεύμονα της οικονομίας μας, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι νησί.