Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε χθες η ΕΚΥΣΥ με την οποία ζητά την έγκαιρη, και αν γίνεται από σήμερα, πληρωμή των συντάξεων και της μικρής επιταγής.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι ηλικιωμένοι μέσω βοήθειας που θα έχουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον να πληρωθούν σιγά-σιγά (εφ’όσον θα υπάρχει περιθώριο χρόνου) χωρίς να τρέχουν όλοι μαζί στις τράπεζες το τέλος του μήνα, αλλά να έχουν ένα περιθώριο από 24-31/3/2020, αναφέρει στη επιστολή.
 
Στην επιστολή, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι η  πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει ολόκληρο το κυπριακό λαό, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες.
 
 «Επειδή οι ηλικιωμένοι μας είναι υποχρεωμένοι να τηρούν με προσοχή και κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να περιοριστούν στο σπίτι τους, είναι η παράκληση μας όπως τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την σύνταξη Μαρτίου όπως και για τη μικρή επιταγή των χαμηλοσυνταξιούχων γίνουν το συντομότερο», αναφέρει η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων.

Έγκαιρος προγραμματισμός, σημειώνει,  θα πρέπει να γίνει και για τη πληρωμή Απριλίου και για το Πασχαλινό επίδομα.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ