Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Δένδιας, με τον Κύπριο Υπουργό να εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα και πλήρη υποστήριξη στις αποφάσεις των ελληνικών αρχών.

«Μίλησα σήμερα εκ νέου με τον συνάδελφό μου Νίκο Δένδια. Η κατάσταση στα ελληνικά σύνορα, τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, δημιουργεί βαθιά ανησυχία. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να προχωρήσει πέραν των λόγων. Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ. Η Κύπρος υποστηρίζει πλήρως τις αποφάσεις των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο Ν. Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του είχε ο Νίκος Δένδιας

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την ένταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου.

Ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των Πρέσβεων της ΕΕ και των μελών του ΣΑΗΕ.
 
Σήμερα ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Γαλλίας, σε συνέχεια και της χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.
 

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ