Λουκέτο βάζουν αρκετά αεροδρόμια στην Ευρώπη, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά του κορωνοϊού. Επίσης κάποιες χώρες κλείνουν τα σύνορα μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου και ουσιαστικά απομονώνονται.
 
Ο «Φ» παρουσιάζει τα μέτρα αποκλεισμού που εφαρμόζει κάθε κράτος. Σύμφωνα με τον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος μπορεί να αναθεωρείται, οι χώρες εφαρμόζουν:
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε καραντίνα all-inclusive
 
Αυστρία:  Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την πτήση αεροσκαφών στην Ιταλία και τη σιδηροδρομική σύνδεση, χωρίς ημερομηνία λήξης. Αναστολή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Επίσης αναστολή πτήσεων από τις 15 Μαρτίου από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία.
 
Βέλγιο: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό από τις 14 Μαρτίου χωρίς ημερομηνία λήξης.
 
Βουλγαρία: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό από τις 13 Μαρτίου χωρίς να έχει ανακοινωθεί ημερομηνία λήξης.
 
Κύπρος: Υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό από τις 16 Μαρτίου και με ημερομηνία λήξης 30 Απριλίου. Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό.
 
Τσεχία: Περιορισμός εισόδου σε μη Τσέχους υπηκόους και περιορισμός ταξιδιών από την Τσεχική Δημοκρατία από τις 15 Μαρτίου.
 
Δανία: Σύσταση για αποφυγή όλων των μη ουσιαστικών ταξιδιών στο εξωτερικό.
 
Εσθονία: Καραντίνα για 14 ημέρες για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα (16.03.2020). Προσωρινή επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων (15.03.2020).
 
Φινλανδία: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό (14.03.2020). Η φινλανδική συνοριακή κυκλοφορία θα περιοριστεί από τις 19 Μαρτίου 2020.
 
Γαλλία: Απαγόρευση ταξιδιού για τις επόμενες 15 ημέρες και ημερομηνία έναρξης 17 Μαρτίου. Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό.
 
Γερμανία: Συνοριακός έλεγχος στα χερσαία σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία (15.03.2020). Σύσταση για αποφυγή μη ουσιαστικών, τουριστικών ταξιδιών στο εξωτερικό.
 
Ιρλανδία: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό (16.03.2020) και καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα.
 
Ιταλία: Περιορισμοί στα σύνορα και εσωτερικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αναστολή της μεταφοράς επιβατών στη Σικελία.
 
Λιθουανία: Εθνική απαγόρευση για ταξίδια (14.03.2020) με ημερομηνία λήξης στις 30 Μαρτίου.
 
Λουξεμβούργο: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό (16.03.2020).
 
Ολλανδία: Απαγόρευση μη ουσιαστικών ταξιδιών στο εξωτερικό (17.03.2020).
 
Πολωνία: Περιορισμός εισόδου σε μη Πολωνούς πολίτες και αναστολή των διεθνών αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών. Ημερομηνία έναρξης 15 Μαρτίου και ημερομηνία λήξης 10 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης.
 
Πορτογαλία: Επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και περιορισμοί στην είσοδο στην Πορτογαλία (16.03.2020) και ημερομηνία λήξης 15 Απριλίου.
 
Ρουμανία: Καραντίνα για πολίτες που προέρχονται από χώρες με περισσότερες από 500 αναφερθείσες περιπτώσεις. Κλείσιμο διαφόρων σημείων διέλευσης των συνόρων.
 
Σλοβενία: Προσωρινή απαγόρευση και περιορισμοί στις δημόσιες συγκοινωνίες επιβατών (15.03.2020), απαγόρευση για ταξίδια μέχρι τις 30 Μαρτίου.
 
Ισπανία: Αναστολή πτήσεων από την Ιταλία μέχρι τις 25 Μαρτίου. Επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό (17.03.2020)