To Top
19:57 Δευτέρα
23 Απριλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Δεν ζητιανεύω επιδόματα, θέλω απλώς να δουλέψω
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Δεν ζητιανεύω επιδόματα, θέλω απλώς να δουλέψω
  20 Μαρτίου 2017, 12:59 μμ  

Αυτή ήταν μια επιστολή χωρίς απάντηση, όπως αναφέρει η Ευτυχία Μιχαηλίδου.


Προς αξιότιμο κύριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με κοινοποίηση και στην έντιμη υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Σας παρακαλώ να αφιερώσετε μόνο μερικά λεπτά από τον πολύτιμό σας χρόνο διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές, γιατί είμαι σίγουρη ότι εκτός από ισχυρός πολιτικός είστε πάνω από όλα άνθρωπος με ευαισθησίες.


Ονομάζομαι Ευτυχία Μιχαηλίδου, κατάγομαι από μια φτωχή οικογένεια που ποτέ δεν υπήρξε πλούσια ούτε πριν την κρίση ούτε μετά. Ο πατέρας μου είναι ένας βιοπαλαιστής που παλεύει με νύχια και με δόντια να συντηρήσει μια τετραμελή οικογένεια η οποία αποτελείται από τον αδερφό μου που είναι με ειδικές ανάγκες εκ γενετής, τη μητέρα μου που ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα της άφησε σοβαρό πρόβλημα στον αυχένα και για ελάχιστα χιλιοστά γλύτωσε τη μόνιμη αναπηρία, αλλά με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά της που την κατέστησαν να μην μπορεί να εργαστεί. Ακολούθησαν και πολλές χειρουργικές επεμβάσεις που σε συνδυασμό με το πρόβλημα του αδερφού μου αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι και να προσφέρει όσα μπορεί σε αυτόν και σε όλη την οικογένεια. Ο πατέρας μου, όπως σας ανέφερα πιο πάνω, είναι ο μόνος που εργάζεται και αυτός με πολλαπλά προβλήματα υγείας· είχε πάθει έμφραγμα μυοκαρδίου και ακολούθησαν μέρες στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου και καθετηριασμοί και παίρνει εφ’ όρου ζωής φαρμακευτική αγωγή για διαβήτη, χοληστερόλη και για την καρδιά του. Είναι 63 χρονών και ακόμα, αν και κουρασμένος, δουλεύει προσπαθώντας να μη μας λείψει τίποτα.


Εγώ τελείωσα τις σπουδές μου το 2008 οι οποίες είχαν γίνει με φοιτητικό δάνειο, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες να δουλέψω να συντηρώ τον εαυτό μου και να βοηθήσω την οικογένειά μου όσο και όπως μπορούσα. Δούλεψα με ζήλο για όσο υπήρχαν δουλειές και έπειτα είτε έκλειναν οι εταιρείες όπου εργοδοτούμουν είτε μείωναν το προσωπικό λόγω κρίσης. Πάνε χρόνια που προσπαθώ μάταια να βρω δουλειά ακόμα και εκτός κλάδου μου, πολλές συνεντεύξεις με προοπτικές αλλά πάντα προσλαμβανόταν κάποιος ή κάποια που είχε γνωριμίες. Είμαι λήπτης του Ελάχιστου Εγγυημένου, αλλά προφανώς δεν αρκούν για ένα άτομο 29 χρόνων που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του αλλά δεν μπορεί.


Πραγματικά, κύριε Πρόεδρε, αν οι συνθήκες της οικογένειας μου ήταν διαφορετικές, θα πήγαινα και εγώ στο εξωτερικό να δουλέψω και δεν θα σας έγραφα με τόση ανάγκη και πόνο, αλλά δεν μπορώ να «εγκαταλείψω τους γονείς μου και ειδικά τον αδερφό μου» και είμαι εδώ με όρεξη και επιμονή. Δεν ζητιανεύω επιδόματα, θέλω και μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Θέλω απλώς να δουλέψω. Σας ζητώ να δείτε την κατάστασή μου με το μάτι ενός Ανθρώπου με ευαισθησία και κύρος και να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη για να βρει ένας άνθρωπος με ειδικά κριτήρια μια δουλειά χωρίς την ανασφάλεια του αύριο!  Όσα σας γράφω πιο πάνω είναι αληθή και μπορώ να σας προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία όποτε ζητηθεί αλλά ακόμα θα σας πρότεινα να κοπιάσετε και εσείς στο σπίτι μας, η πόρτα μας είναι ανοιχτή να το διαπιστώσετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώσατε στις πιο πάνω γραμμές μου.

  Ευτυχία Μιχαηλίδου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.