Για τις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύση και τους προεδρικούς χειρισμούς σχολιάζει ο Τάσος Γ. Οικονόμου από το Παραλίμνι:

Μονά–ζυγά. Είναι δικαίωμα του καθενός μας. Απαράδεκτο όμως και εγκληματικό, να παίζεται στα ζάρια η πατρίδα μας, ο τόπος μας, η Κύπρος.
Γιατί κύριε Αναστασιάδη; Ξεκίνησες νούσιμα και μυαλωμένα. Ήσουν οπαδός και συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη. Ήσουν το πνευματικό του τέκνο. Σε ζήσαμε και σε βλέπαμε. Προσγειωμένος και ρεαλιστής. Πατούσες στο χώμα, στη γη. Διερωτώμαι, τι σε έχει αλλάξει τόσο πολύ. Είναι η εξουσία; Σε έχει μεταλλάξει τόσο πολύ ο … ενδιάμεσος χώρος; Μήπως για να εξουδετερώσεις τον Νικόλα Παπαδόπουλο, έχεις αρπάξει το σύνθημά τους; Μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό; Κάποτε ηγήθηκες των… ναινέκων, κόντρα στην απορριπτική πολιτική του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου. Μήπως είναι η ακόρεστή σου επιθυμία να συνεχίσεις και την επόμενη πενταετία ως Πρόεδρος; Μήπως είναι η γοητεία του Νίκου Κοτζιά;
Και η επανένωση της μικρής μας πατρίδας; Σε έχει τόσο πολύ αιχμαλωτίσει, μπλεγμένος στα δίκτυα της υπερφίαλης πολιτικής του, ο κ. Κοτζιάς; Οι μαγκιές, στο σώμα της Κύπρου, είναι έγκλημα, κύριε Αναστασιάδη.
Αρκετές φορές στο παρελθόν έχω αρθρογραφήσει, επαινώντας σε. Φαίνεται ότι ήμουν εκτός. Μας προδίδεις κύριε Πρόεδρε. Τόσα χρόνια, λαχταρούσαμε λύση και επανένωση της μικρής μας πατρίδας. Διερωτώμαι, γιατί; Ξύπνησε το λεμεσιανό σου τοπικιστικό; Ας κουρεύονται οι Αμμοχωστιανοί και οι άλλοι; Και αν μείνουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα με τη ριψοκίνδυνη διπλωματία του κ. Κοτζιά; Πόσες ώρες θα χρειάζονται για τη Λεμεσό;
Μήπως στο Κραν Μοντανά, σκεπτόσουν συνεχώς πώς να εντυπωσιάσεις του Κύπριους ψηφοφόρους; Γιατί δεν έπεισες τον ΓΓ των Η.Ε. για το δίκαιο των απόψεων και θέσεών σου;
Ένας καλός και σωστός ηγέτης, κάνει πολιτική και ελιγμούς, για να πείσει τους αντιπάλους και τον μεσολαβητή. Όπως στο ποδόσφαιρο, ένας καλός παίχτης κάνει ελιγμούς για να σκοράρει. Και δεν πέφτει, πιάνοντας τα πόδια του, πως δήθεν τον κτύπησαν, για να κερδίσει την κερκίδα.
Και ο κύριος Γκουτιέρες, ως διαιτητής, δεν σε δικαίωσε, ούτε έδειξε κίτρινη στον Τσαβούσογλου.
Από μάγκες η Ελλάδα, πάντα ήταν γεμάτη. Ανδρέας Παπανδρέου, η χούντα με τους λεβέντες της, ο Σαμαράς, και τώρα ο Κοτζιάς. Μεγάλος χαρτοπαίχτης.
Να είμαστε προσγειωμένοι και να μην πετούμε στα άστρα.
Όχι στη διχοτόμηση.