Ο Σωκράτης Βαρνάβα, από τη Λευκωσία, αποτίει φόρο τιμής στην εκλιπούσα ηθοποιό.

Στις 18 Αυγούστου 2017 έπεσε οριστικά η αυλαία για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Ζωή Λάσκαρη. 
Το πραγματικό όνομά της ήταν Ζωή Κουρούκλη και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ξανθιά καλλονή υπήρξε μια από τις πιο αισθησιακές παρουσίες στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο. Προικισμένη με ταλέντο, με εκφραστική ωριμότητα, με γλυκό πρόσωπο, θηλυκότητα, θαυμάσιο σώμα και έντονη προσωπικότητα. Μια δροσερή, κεφάτη παρουσία, απλή και προσιτή με όλους, άνετη στους ρόλους της. 
Το 1961 ο παραγωγός Φιλοποίμην Φίνος ζητούσε μια κοπέλα για να κρατήσει τον πρώτο ρόλο στην δραματική ταινία «Κατήφορος». Ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης της έκανε ένα δοκιμαστικό που άρεσε πολύ. Έτσι, άρχισε ο ανήφορος της καριέρας της, που την έφερε στο απόγειο της δόξας. 
Άλλες ταινίες που έπαιξε: «Ίλιγγος», «Εγωισμός», «Χωρίς ταυτότητα», «Στεφανία», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Ιστορία μιας ζωής», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Νόμος 4000», «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο», «ο αστερισμός της Παρθένου», «Μαριχουάνα στοπ» κ.ά.
Η Ζωή Λάσκαρη εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην Κύπρο τον Απρίλη του 1966. Με τον Ανδρέα Ντούζο και τον θίασό της έπαιξε στα έργα: «Παγίδα», «Βαθειά γαλάζια θάλασσα», «Μιας πεντάρας νιάτα». Το 1972 έπαιξε στο θέατρο Βέμπο στο μιούζικαλ «Εραστές του ονείρου» με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Η παράσταση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές κάθε βράδυ στο ταμείο. 
Άλλα έργα που έπαιξε στο θέατρο ήσαν «Σκέψου πριν αγαπήσεις», «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», «Ξυπόλυτη στο πάρκο», «Ρόουζ», «Πώς να κερδίσετε τον άνδρα σας», «Φρύνη η εταίρα», «Νύφη κουράγιο», «Η κυρία του Μαξίμ» κ.ά.