Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, είναιγνωστός για την αθυροστομία του. Όχι γιατί χρησιμοποιεί λέξεις ή εκφράσεις άσεμνες και προσβλητικές, αλλά γιατί δεν θέτει φραγμούς στα λόγια του και πολλές φορές μεγαλοποιεί γεγονότα. Επομένως, κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ψεύδεται. 
Η Αστυνομία μας, λοιπόν, η άμεπτη και αλάνθαστη, αποφάσισε να ανοίξει υπόθεση κατά του κ. Φαίδωνος επειδή, κατά την άποψή της, παρανόμησε σε σχέση με το Άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα. Διότι ο κ. Φαίδωνος, προ μερικών εβδομάδων, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το εξής: «Με βάση πρόσφατο περιστατικό η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, με ενέργειες και παραλείψεις της, επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου».
Ας δούμε όμως τα σχετικά ερωτήματα:
● Διαφεύγουν από την τσιμπίδα των Αρχών -π.χ. Αστυνομία- και άρα των συνεπειών του νόμου, συγκεκριμένοι έμποροι ναρκωτικών; Η απάντηση είναι σαφέστατα ναι.
● Γίνεται αυτό «με ενέργειες και παραλείψεις» της Αστυνομίας; Και εδώ η απάντηση είναι ναι. Διότι αν γίνονταν οι σωστές ενέργειες και δεν υπήρχαν παραλείψεις, τότε οι έμποροι ναρκωτικών δεν θα συνέχιζαν τη δράση τους.
● Αφορούν οι «ενέργειες και παραλείψεις» αυτές την ηγεσία της Αστυνομίας; Και πάλι η απάντηση είναι ναι. Όταν σε έναν οργανισμό καταγράφονται λανθασμένες «ενέργειες και παραλείψεις», η ευθύνη βαραίνει και την ηγεσία του οργανισμού που δεν ενήργησε έγκαιρα και επαρκώς για να αποφευχθούν.
Το Άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει, μεταξύ άλλων, δίωξη «οποιουδήποτε δημοσιεύει με οποιοδήποτε μορφή ψευδείς ειδήσεις ή πληροφορίες, που δύνανται να κλονίσουν τη δημόσια τάξη ή την εμπιστοσύνη του κοινού προς το κράτος ή τα όργανά του». 
Πού είναι επομένως το έγκλημα του κ. Φαίδωνος; Στο ότι δεν είπε τα πράγματα με έναν πιο προσεκτικό τρόπο; Είναι δηλαδή ψέμα ότι έμποροι ναρκωτικών αλωνίζουν και παραμένουν ασύλληπτοι; Είναι ψέμα ότι τα σχολεία μας έχουν κατακλυστεί από ναρκωτικά; Είναι ψέμα ότι στην Αστυνομία υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί; Είναι ψέμα ότι λανθασμένες ενέργειες και παραλείψεις στην Αστυνομία αφήνουν περιθώριο δράσης στους εμπόρους ναρκωτικών; Αν όλα αυτά είναι ψέματα, τότε ας διωχθεί και ο δήμαρχος και ο κάθε «δήμαρχος» που τολμά να πει πράγματα, ακόμα και με έναν τρόπο αθυρόστομο.