To Top
04:10 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το δημοψήφισμα των προεδρικών εκλογών
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Το δημοψήφισμα των προεδρικών εκλογών
  04 Δεκεμβρίου 2017, 12:15 μμ  

Ο Γιάννης Χριστοδούλου Στρατουράς, ανεξάρτητος πολίτης, όπως υπογράφει, διατυπώνει απόψεις τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Όσο πλησιάζει η μέρα που θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην εκλογική αναμέτρηση για ανάδειξη προέδρου, παρουσιάζεται το δίλημμα ποια τελικά θα είναι η νέα μορφή πολιτικής γραμμής που θα προκύψει από το αποτέλεσμα για το μέλλον του, διότι αποδεικνύεται ότι έχει μετατραπεί σε δημοψήφισμα μεταξύ δύο διαφορετικών πολιτικών θεωρητικών παρατάξεων.
Η μία παράταξη αποτελείται από πολιτικούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλύψει τη λεγόμενη ισομερή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εξισώνοντας δυστυχώς το ένα πέμπτο με τα τέσσερα πέμπτα του συνολικού πραγματικού πληθυσμού που διοχέτευσε ύπουλα και δολίως η φιλοτουρκική Αγγλία με τους πράκτορές της στα HE για να μετατρέψει με τα βέτο όλη την Κύπρο σε προτεκτοράτο του σουλτάνου.
Και εξαγόρασαν συνειδήσεις αδύναμων πολιτών, χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο ως δόλωμα τα εκατομμύρια των χρηματικών καταθέσεων των τραπεζών με τη βοήθεια τραπεζιτών υπουργών, παραχωρώντας ανεξέλεγκτα δάνεια - μαϊμού, τα οποία κάποιοι αρνούνται τώρα να επιστρέψουν διότι βρίσκονται σε λογαριασμούς τραπεζών της Ευρώπης.
Η δε άλλη παράταξη ευτυχώς αποτελείται από τη συσπείρωση εντίμων πολιτών των διαφόρων κομμάτων του κέντρου, οργανώσεων, σωματείων, πολιτικών πλατφορμών, ανεξάρτητους και αδιάφορους πολίτες καθώς και από μια πλειάδα αγανακτισμένα θύματα των τραπεζών. Και είναι όλοι ενωμένοι κάτω από την ίδια ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και προωθούν έναν και μόνο υποψήφιο που προέρχεται από μια οικογένεια με καθαρό πολιτικό μητρώο, τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ, μετά την κάθαρσή του από τους οπαδούς της ΔΔΟ. Ο οποίος αναλαμβάνει κάτω από αντίξοες συνθήκες και εκβιασμούς να σώσει την κατεστραμμένη και ακρωτηριασμένη Κυπριακή Δημοκρατία.
Η οποία είναι η μοναδική βάση γραμμής πλεύσης για να συγκρατηθεί στην Κύπρο ο Ελληνισμός που άρχισε να λιγοστεύει, μεταναστεύοντας και πουλώντας δυστυχώς την πατρώα γη του σε επενδυτές του εξωτερικού με ύποπτα κεφάλαια. Και προσπαθούν τώρα πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια σε τράπεζα της Ευρώπης που έχει διασυνδέσεις με τουρκικά κεφάλαια και είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου!
Αλλά δυστυχώς, οι υποστηρικτές της ΔΔΟ αρνούνται να παραδεχθούν ότι η όλη ρίζα του κακού είναι ο Αγγλικός δάκτυλος που προωθεί μυστικά σχέδια στις διαπραγματεύσεις ενώ αποσύρεται από την ΕΕ δηλώνοντας ότι θα παραχωρήσει ένα μέρος των βάσεων στο «νέο κράτος» που θα αποφασίσουν.
Για να βρει την ευκαιρία που περιμένει και καραδοκεί η Τουρκία -μετά που έχει κερδίσει τα πάντα καθώς και ισομερή πολιτικά δικαιώματα- όπως το 1974 και να εισβάλει διαμέσου των βάσεων της Δεκέλειας και να βρεθεί ξαφνικά στα νότια παράλια και να απαιτήσει τον πλούτο της θάλασσας, όμως ταυτόχρονα να εγκλωβίσει την υπόλοιπη περιοχή της Αμμοχώστου με τον τουριστικό πλούτο όπως το έχει αποδείξει με τα ναυτικά γυμνάσια έξω από την Αγία Νάπα!
Και αγνοούν κατά τρόπο σκανδαλώδη πως τώρα παρουσιάζεται η κατάλληλη ευκαιρία όπως ο ευρωπαϊκός στρατός της ΕΕ απαιτήσει μέσα από τις συνομιλίες του BREXIT να παραδώσει η Βρετανία την περιοχή των βάσεων και να μετατραπεί σε εγγυήτρια δύναμη για να προστατεύσει την Κύπρο και την ΕΕ. Ασκώντας και αφόρητες πιέσεις στον τουρκικό στρατό για να αποχωρήσει ειρηνικά χωρίς πόλεμο. Διότι τώρα ο σουλτάνος γνωρίζει ότι το στρατιωτικό ισοζύγιο μεταξύ Τουρκίας και Ελληνισμού έχει μεταβληθεί εις βάρος του και έχει απολύσει τον εκβιασμό του απέναντι στα ελληνικά νησιά.
Γι' αυτό είναι πολιτικό έγκλημα να κρατούν στο σκοτάδι τους οπαδούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για να έχουν την ευκαιρία να παραπλανούν και να προωθούν τη ΔΔΟ, αποφεύγοντας να αναφέρονται στις συνομιλίες που διεξάγονται για το BREXIT.
Το συμπέρασμα λοιπόν για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου 2018 είναι ότι έχουν μετατραπεί σε δημοψήφισμα, μέσα από το οποίο θα φανεί εάν θα μπορέσει ο γνήσιος Ελληνισμός της Κύπρου να δώσει πραγματική ελπίδα για ένα καθαρό μέλλον.

 

  Γιάννης Χριστοδούλου Στρατουράς   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.