To Top
16:31 Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Ανοικτή επιστολή πρώην τραπεζικού υπαλλήλου για συντάξεις
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Ανοικτή επιστολή πρώην τραπεζικού υπαλλήλου για συντάξεις
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2017, 3:24 μμ

Προς Υπουργούς, Βουλευτές & Χρηματοοικονομικό Συμβούλιο,
 
Είμαι ένας από τους Τραπεζικούς που έφυγαν από την εργασία τους μετά το κούρεμα το 2013. Τότε, φύγαμε για να βοηθήσουμε τη Τράπεζα Κύπρου και την οικονομία να σταθεί στα πόδια της, μετά και τις υποσχέσεις τόσο της Κυβέρνησης καθώς και της Βουλής ότι το συνολικό κούρεμα του Ταμείου Προνοίας μας θα περιοριζόταν στο 25%. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση θα μας κάλυπτε σταδιακά το 22,5 % που για μένα αντιστοιχεί πάνω από 85.000 ευρώ.

Μας κοροϊδέψαν. Τώρα μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια λέγοντας για ταμείο που θα δημιουργηθεί και θα μας πληρώσει σε βάθος χρόνου. Ο σοφός λαός μας, έλεγε μια παροιμία γι’ αυτό «κάτσε γάρε ψόφα να βγάλει η γη τσιαΐριν». Δεν αντιλαμβάνονται ότι εμείς που έχουμε μια ηλικία 60 χρονών και άνω δεν έχουμε άλλα περιθώρια για πειραματισμούς.

Φεύγοντας το 2013 από την εργασία μας οι περισσότεροι από εμάς δεν χάσαμε μόνο το 47,5% του Ταμείου Προνοίας μας, χάσαμε και τις επενδύσεις μας σε Μετοχές που είχαμε στις δύο Τράπεζες και αρκετοί από εμάς μείναμε με τα χρέη.

Σημειώστε ότι είμαι πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά. Η μικρή μου κόρη, σπούδασε στην Αγγλία Νομικά, με δάνειο από την Αγγλία συμποσούμενο στις GBP 37.000 συν τόκους, και το οποίο πρέπει να αρχίσει να πληρώνει από τον ερχόμενο Απρίλιο. Σημειώστε επίσης, ότι αυτή τη στιγμή είναι ασκούμενη δικηγόρος και είναι μία από τους 70 ασκούμενους παγκυπρίως που δεν θα δικαιούνται το επίδομα άσκησης γιατί ξεκίνησε την άσκηση της πριν τη 1η Σεπτεμβρίου.  Αυτό και αν θα πει «ίσες ευκαιρίες και πράσινα άλογα».

Όταν έγινα 63 χρόνων, ζήτησα και πήρα σύνταξη με πέναλτυ 12% το οποίο σημαίνει μείωση για μένα 215ευρώ τον μήνα. Αν λάβουμε υπόψη ότι το προσδόκιμο ζωής στην Κύπρο είναι για τους άντρες τα 82 χρόνια, μιλάμε για ένα δεύτερο κούρεμα πάνω από 53.000ευρώ.

Είμαι ένας από αυτούς που υπηρέτησαν 3 χρόνια στην Ε/Φ το 1974. Τώρα σκέφτονται λέει, να μας δώσουν ένα επίδομα γιατί δεν θα είναι δίκαιο γι’ αυτούς που παίρνουν μικρότερη σύνταξη. Το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληρώνει ανάλογα με το τι έχεις συνεισφέρει, εκτός και αν σκοπεύουν να μας δώσουν ένα εφάπαξ ποσό 40.000ευρώ στον κάθε ένα.

Πρέπει να σταματήσει το δούλεμα από τους κάθε λογής έξυπνους σ’ αυτόν τον τόπο. Απαιτούμε να σταματήσει η αποκοπή του 12%. Προκαλώ  τους Βουλευτές μας να ψηφίσουν να παίρνουν σύνταξη και αυτοί στα 65 όπως όλοι μας ή αν πάρουν στα 63 να αφαιρείται και σε αυτούς το 12%.

Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε εμείς, που τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια τρώμε το ένα χαστούκι μετά το άλλο; Τι πρέπει να κάνουμε, πώς να βρούμε το δίκιο μας; Να γίνουμε τζιχαντιστές, και να πάρουμε ένα G3 και να αρχίσουμε να πυροβολούμε μέσα στη Βουλή, ή να ζωστούμε εκρηκτικά και να ανατιναχθούμε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Δεν είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι γεννιούνται, όχι, αλλά τους κάνουν οι περιστάσεις και οι συνεχείς κοροϊδίες από αυτούς που κυβέρνησαν, κυβερνούν και αυτούς που ψηφίζουν.
 
Μιχάλης Μ. 

  Μιχάλης Μ.    
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.