Στη σύλληψη του 46χρονου καταζητούμενου στην Ισπανία, προχώρησαν χθες τα μέλη της ΥΚΑΝ Λεμεσού αφού εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό και Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση των 132 κιλών ναρκωτικών που εντοπίστηκαν σε σακούλες ζωοτροφών, σε εμπορευματοκιβώτιο αρχές Μαρτίου στη Λεμεσό.

Όπως πληροφορείται τo Philenews, πρόκειται για το πρόσωπο που αγόραζε την κάνναβη και μαζί με άλλα δύο πρόσωπα την συσκεύασαν μέσα σε νάιλον και την τοποθετούσαν σε σάκους με τις ζωοτροφές στην Ισπανία. Ακολούθως, τα ναρκωτικά έρχονταν στη Κύπρο μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.

Ο 46χρονος ο οποίος είναι κάτοχος Δομινικανού διαβατηρίου οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης του. Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του για περίοδο 4 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 30 Μαρτίου 2022 είχε ληφθεί νέα ανακριτική κατάθεση από τον 61χρονο αποβιώσαντα, Χριστάκη Γαβριήλ, σύμφωνα με τον οποίον, ο  ίδιος έφερε σε επαφή τον 38χρονο πρώην συλληφθέντα με τον ύποπτο, τον οποίο γνώρισε στις Κεντρικές Φυλακές όπου έκτιε ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών.

Είχε πει μάλιστα πως γνώριζε ότι ο 46χρονος είχε πολλές γνωριμίες με εμπόρους ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, για το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο ο 38χρονος μαζί με τον ύποπτο αγόρασαν την κάνναβη την οποία μετέφεραν στον σπίτι του 46χρονου στην Ισπανία όπου την συσκεύασαν με την βοήθεια της συμβίας του 46χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα ανατροπή στην υπόθεση των 132 κιλών ναρκωτικών

«Έσπασε» και ομολόγησε εμπλοκή ο παραλήπτης των 132 κιλών ναρκωτικών

Αφού η ποσότητα ναρκωτικών συσκευάστηκε, ο38χρονος πρώην συλληφθέντας και ένα ακόμη πρόσωπο που καταζητείται διευθετούσαν την εισαγωγή του στη Δημοκρατία. Ανακρινόμενος γραπτώς ο 46χρονος ύποπτος επιβεβαίωσε τη σχέση που είχε μαζί με τον αποβιώσαντα ενώ έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Η υπόθεση αφορά μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εισαχθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για την υπόθεση εξακολουθεί να καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, στενός συνεργάτης του υπόπτου. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε πάρει αλλά τροπή μετά και τον θάνατο του 61χρονου, Χριστάκη Γαβριήλ. Θυμίζουμε πως ο 38χρονος συλληφθέντας είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.